Трамп одбио да се рукује, Ненси Пелоси поцепала његов говор

Уочи свог говора о стању нације, амерички председник Доналд Трамп игнорисао је председавајућу Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси, одбивши да се рукује са њом. Пелосијева је касније поцепала папир са говором који је добила од Трампа.

Трамп је Пелосијевој пружио копију свог говора о стању нације, али је са презрењем одбио испружену руку водеће политичарке Демократске странке у Конгресу пошто се први пут сусрео са њом од састанка у Белој кући пре четири месеца.

Према наводима Ројтерса, Пелосијеву је изненадио Трампов чин. Помоћници Трампа и Пелосијеве кажу да њих двоје нису разговарали још од прошлог октобра када је високопозиционирана политичарка Демократске странке напустила састанак са председником САД.

Уместо уобичајеног представљања председника речима "велика привилегија и посебна част" Пелосијева је Трампа најавила Конгресу само са "председник Сједињених Држава".

На крају Трамповог обраћања које је трајало осамдесет минута, Пелосијева је устала и поцепала копију говора коју ју је добила од Трампа.

Пелосијева је рекла новинарима да је то био уљудан чин, ако се има у виду алтерантива.

"Њена мржња према Трампу ју је заслепела у складу са њеном одбојном природом и њеним елитистичким држањем", написала је на Твитеру Трампова портпаролка задужена за изборну кампању Кејли Мекенеј.

Трампа у 16 часова по локалном, односно у 22 часа по средњоевропском времену очекује гласање У Сенату о опозиву поводом оптужби да је злоупотребио власт и Конгрес.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије