Америка шаље додатних 750 војника на Блиски исток

САД ће одмах на Блиски исток послати око 750 војника као одговор на насилне протесте испред америчке амбасаде у Багдаду, изјавио је министар одбране Марк Еспер.

Марк Еспер је у саопштењу навео да је одобрио слање пешадијског батаљона 82. ваздухопловне дивизије из редова Снага за тренутни одговор (ИРФ).

Министар одбране је прецизирао да ће додатне трупе ис редова ИРФ бити ангажоване у наредним данима, пренео је Ројтерс.

Особље америчке амбасаде у Багдаду је безбедно и није било пробоја у објекат, где су демонстранти и борци милиције због америчких ваздушних напада на Ирак организовали насилни протест, саопштио је Стејт департмент. 

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да ће сматрати Иран одговорним за погинуле у нападима на било које америчко постројење, јавља Ројтерс.

"Иран ће бити сматран одговорним за изгубљене животе или штету нанету било ком нашем постројењу. Платиће веома велику цену. Ово није упозорење, ово је претња. Срећна Нова година", објавио је Трамп на Твитеру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи