САД увеле нове санкције Ирану

Власти САД су увеле нове санкције Ирану како би казниле званични Техеран због испаљивања балистичке ракете и подршке хутским побуњеницима у Јемену.

На удару санкција, првих које је администрација Доналда Трампа увела Ирану, нашло се 13 појединаца и 12 компанија у Ирану и Кини, за које су САД утврдиле да подржавају ракетни програм Техерана и војне снаге Револуционарне гарде.

"Константна подршка Ирана тероризму и развоју програма балистичких ракета представља претњу по регион, по наше партнере широм света и по САД", изјавио је вршилац дужности директора канцеларије америчког министарства финансија задужене за контролу актива у иностранству.

Огласио се и министар спољних послова Ирана Мухамед Џавад Зариф, који је путем Твитера поручио да његова замеља "никада неће започети рат" упркос претњама које добија.

АФП наводи да се Зарифов коментар односио на серију упозорења из САД изречених након иранског тестирања балистичких ракета.

"Никада нећемо искористити оружје против било кога, изузев у самоодбрани. Хајде да видимо да ли ико од оних што се жале може да каже исто", написао је ирански министар.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије