Читај ми!

Више сати траје акција претреса на неколико локација у Штрпцу

На седам локација у Штрпцу и околним селима више сати траје акција полиције у којој прертреса зграду Привременог органа те општине И привате објекте, због, како саопштавају из тужилаштва у Урошевцу, сумње да су наводно почињена кривична дела злоупотребе службеног положаја, узимање и давање мита.

"По налогу Основног тужилаштва у Урошевцу иу сарадњи са косовском полицијом - Управа за тешке злочине у Приштини, наставља се акција "Брезовица", односно наредба контроле у ​​згради Општине паралелних објеката у Штрпцу, због сумње за кривична дела злоупотребе службене дужности, узимање и давање мита", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

У претходној акцији 3. ​​Марта, истог кодног назива, ухапшено је седморо осумњичених. Међу њима три бивша службеника Министарства животне средине, просторног планирања и инфраструктуре и четири власника приватних предузец́а.

У првој акцији познатој као "Брезовица", у децембру прошле године, ухапшено је 10 особа, међу којима је и бивши председник општине Штрпце Братислав Николић.

За сада нема информација да ли је неко ухапшен.

Канцеларија за КиМ: Провокације РОСУ пред 17. март

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је "више до зуба наоружаних и маскираних припадника косовске полиције РОСУ упало јутрос нешто пре 6 сати у више српских кућа у Штрпцу, Севцу и Брезовици". Како се наводи, они су истовремено упали и у зграду Привременог органа општине Штрпце и према информацијама са терена и даље се налазе у поменутим објектима.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију рекао је да је под изговором наставка некакве акције под називом "Брезовица", око 15 припадника РОСУ, дугим цевима упереним у старце и жене претресали су српске куће, узнемиравали мештане, блокирали рад општине и возилима ометали функционисање нормалног живота.

"До ове акције долази дан пред обележавање Погрома над српским народом на КиМ 17. марта 2004. године и показује да акција нема везе ни са каквом наводном борбом против корупције него је једини циљ да се застраши српски народ, унесе немир у српске средине и преостали Срби на овај начин протерају са својих вековних огњишта", рекао је Петковић.

У прилог томе, наводи, сведочи и чињеница да су албански политичари и претходну акцију темпирали на Бадњи дан, баш уочи обележавања Божића, најважнијег празника Срба.

"Упркос овим бестијалним притисцима, Срби на Косову и Метохији неће се поколебати ни сломити и наставићемо да чувамо мир и стабилност у ова кризна времена која су задесила Европу и свет", саопштио је Петковић.

С друге стране, додаје, очигледна је намера и Аљбина Куртија и његових послушника да испровоцирају неодмерену реакцију српског народа и изазову нову дестабилизацију прилика на терену.

"О најновијој провокацији усмереној према Србима на КиМ, обавестићемо и све међународне представнике јер такозвани обрачун с корупцијом не сме бити изговор за застрашивање и малтретирање српског народа који ионако живи у отежаним и специфичним условима", каже се у саопштењу.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару