Мушкарац убијен у пуцњави код Бранковог моста, трага се за нападачем

Осумњичени за трговину наркотицима Лука Радуловић подлегао је ранама задобијеним у пуцњави у угоститељском објекту код Бранковог моста. Полиција трага за нападачем. Како јавља извештач РТС-а са лица места, полиција је узела снимке две сигурносне камере из Црногорске улице.

Пуцњава се догодила око 1.30 у угоститељском објекту у Црногорској улици број 8, код Бранковог моста током приватне журке.

Како РТС сазнаје, нападач је ушао у тај објекат, испалио неколико хитаца, од којих је један био кобан за 37-годишњег Луку Радуловића, који је у том моменту седео за шанком.

Нападач је потом изашао из угоститељског објекта где су га, како незванично сазнајемо, чекали у аутомобилу, у ком је отишао у непознатом смеру. Полиција трага за њим.

Рањени Лука Радуловић је са тешком траумом превезен у Ургентни центар, али је подлегао повредама.

Како јавља извештач РТС-а са лица места, истражни судија је два пута био на месту пуцњаве, а у преподневним часовима дошли су и нови полицијски инспектори који су разговарали са запосленима у угоститељском објекту.

Инспектори су узели снимке са две сигурносне камере у Црногорској улици, једна од њих гледа ка Зеленом венцу, а друга ка Бранковом мосту. 

Радуловић је одраније познат полицији, терети се за убиство у клубу "Нана" и трговину наркотицима, јер је у његовом возилу био пронађен кокаин. Свађа због трговине наркотицима је наводно и разлог напада.

Радуловић се пре убиства нагодио с Тужилаштвом

Лука Радуловић се иначе, пре месец дана, нагодио са Тужилаштвом за организовани криминал да за казну од три године затвора призна кривицу за диловање кокаина, сазнаје Танјуг.

Њему је након тога укинут притвор, па је пуштен да на слободи чека извршење затворске казне.

Према том споразуму, који је пресудом потврдио и Специјални суд, Радуловић је признао да је 25. октобра препродао 116 грама кокаина, након чега је ухапшен, док је у његовом стану пронађено још 0,25 грама кокаина.

Портпаролка суда Бојана Станковић рекла је Танјугу да је судија за претходни поступак донео пресуду којом је тај споразум потврђен 9. марта и укинуо притвор Радуловићу.

Радуловић је, међутим, избегавао да прими ту пресуду како би одложио извршење казне.

Њега је тражило и аустријско правосуђе због покушаја убиства једног Румуна у дискотеци у Бечу у марту ове године, али Србија не изручује своје држављане.

Случај "Бентли" 

Широј јавности Радуловић је познат и јер је са Милошем Танчевом и Стеваном Дукићем у аутомобилу "бентли" угрозио безбедност председника Србије у септембру прошле године када су пресекли председничку колону возила на кружном току на Топчидерској звезди у Београду.

Убрзо после инцидента, ухапшени су и одређен им је притвор, али су 20 дана касније пуштени. Против њих је касније подигнута и оптужница.

Суђење у случају "Бентли" водиће се пред Првим основним судом у Београду, иако је истрагу спровело Више јавно тужилаштво.

Према писању Блица, Радуловић је радио као обезбеђење у београдским клубовима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару