Читај ми!

Непримерен графит на огради школе "Меша Селимовић" у Новом Пазару

На потпорном зиду ограде Основне школе "Меша Селимовић" у близини Петрове цркве у Новом Пазару непознате особе су исписале графит "убиј, изначпарај, закољи да ниједан православац не постоји" који је убрзо прекречен. Полиција ради на расветљавању тог случаја.

На бетонском делу ограде, црним спрејом било је исписано "убиј, изначпарај, закољи да ниједан православац не постоји".

Графит је убрзо прекречен, а директор те школе Зоран Мутавџић рекао је за РТС да је у то време био службено одсутан и да је тај део ограде неприступачан камерама.

Полиција ради на расветљавању тог случаја.

Исписивање графита осудили су бројни грађани, невладине организације, удружења, СДП и позвали надлежне да реагују и починиоце адекватно казне.

"Академска иницијатива Форум 10" истиче у саопштењу да су поруке које инспиришу насиље, позивају на убиство, распиривање верске и националне мржње, опасне по свако друштво, посебно за мултиетничке средине и заједнице, као што је Нови Пазар.

"Тражимо хитно реаговање надлежних институција чији је задатак да истраже и пронађу ауторе спорног графита и на тај начин допринесу смиривању потенцијалних тензија у мултиетничком Новом Пазару и тумачења ко може да буде наручилац и инспиратор наведеног графита", наводи "Академска иницијатива Форум 10".

СДП: То није лице Новог Пазара 

Санџачка демократска партија истиче да осуда оваквих појава није довољна те да се мора деловати одлучно како би сасекao сваки вид екстремизма.

"Ширење верске и националне мржње је неприхватљиво и то није лице града Новог Пазара, нити његове историје и традиције, коју одликују суживот и добри односи", наглашава СДП.

Странка је изразила чврсту опредељеност у борби против екстремизма, истичући да је то болест која се мора искоренити за добробит свих грађана.

"У време када је сваки објекат и улица покривена видео-надзором, СДП сматра да се морају подузети оштрији кораци како би се спријечиле овакве неодговорне радње. Странка је позвала надлежне органе, полицију и тужилаштво да преузму одговорност и реагују одлучно како би се спречило ширење екстремизма и мржње у друштву", преноси Радио-телевизија Нови Пазар.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи