Читај ми!

У Пријепољу проглашена ванредна ситуација, отежано снабдевање струјом у Златиборском округу

Влажан и тежак снег направио је много проблема у Западној Србији. У Пријепољу проглашена ванредна ситуација. Тежак снег оборио је стабло на аутомобил који је био паркиран испред стамбене зграде у Пожеги. Нема повређених. Проблема са струјом има у Ужицу, Пожеги и на Златибору. У прекиду железнички саобраћај између Ужица и Пријепоља.

Током дана и ноћи пало је више од пола метра снега, а у нижим пределима до 40 центиметара у Златиборском округу. Проблема са струјом има у Пријепољу, Ужицу, Пожеги и на Златибору.

На седници пријепољског Штаба за ванредне ситуације, због снежних падавина, проглашена је ванредна ситуација на територији целе општине.

Председник Општине Пријепоље Драго Попадић каже да цела та општина нема струју. 

"Снабдевање електричном енергијом је и даље главни проблем у Пријепољу и даље нема струје на целој територији општине. Екипе електромреже Србије су на терену и отклањају квар на главном далеководу, након тога екипе пријепољске дистрибуције ће отклањати кварове на далеководима са мањом јачином", каже Попадић.

"Проблема је доста, покушавамо да сви путни правци буду проходни. За сада су главни чисти, док се сеоски путеве оспособљавају", рекао је Попадић.

Због уведене ванредне ситуације дата је препорука свим основним и средњим школама да, док се не обезбеди снабдевање електричном енергијом ђаци не иду у школу.

"Због слабе покривености сигналом, немамо информације о кваровима из удаљених места, док смо у граду успели да на три репетитора поставимо агрегате како бисмо имали домета", рекао је Попадић.

Наводи и да су сви путни правци првог приоритета у тој општини очишћени.

"Молимо грађане за стрпљене и надамо се да ћемо у што скорије време добити струју, то нам представља највећи проблем у овом моменту", додаје Попадић.

Председник Општине Пожега Ђорђе Никитовић изјавио је да је једна четвртина те општине без напајања електричном енергијом, а проблема има и на високонапонској и нисконапонској мрежи.

У току је састанак Штаба за ванредне ситуације у Ужицу.

У прекиду је железнички саобраћај између Ужица и Пријепоља.

У Прибоју три школе не раде. У Новој Вароши се надају да ће током дана доћи до завејаних заселака, а у појединим деловима те општине висина снега је један метар.

Стабло пало на аутомобил у Пожеги 

Дрво је пало на аутомобил који је био паркиран испред стамбене зграде у Трећем реjону у Пожеги, јавља дописник РТС-а.

У аутомобилу који је стабло уништило није се нико налазио.

У Краљеву проходни сви путеви 

Снег који у вишим пределима Краљева пада од јуче није направио проблеме у саобраћају. На коловозима је око десетак центиметара снега, али су посути сољу и ризлом.

Сви путни правци су проходни и у Студеници и на Рудну, потврђено је РТС у ЈKП "Путеви" Kраљево и Нови Пазар које је задужено за путни правац Kраљево–Гоч. У нижим пределима краљевачке општине нема снега.

Током преподнева у већем делу Србије облачно време, осим на југу где се очекује киша у нижим, а снег у вишим пределима. У другом делу дана слаб снег у већем делу земље.

У Лучанима се чисте некатегорисани сеоски путеви 

Синоћ је пало од 10 центиметара снега у нижим до 20 центиметара у вишим пределима општине Лучани. Сви општински путеви I и II реда су очишћени, а тренутно се ради на чишћењу некатегорисаних путних праваца по селима.

Грејање је уредно, као и снабдевање водом.

Проблема са струјом има у неколико села, а како су најавили из локалне самоуправе то ће бити отклоњено до 12 часова.

На подручју ивањичке општине сви путни правци су проходни. 

уторак, 27. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару