Читај ми!

Дани породице у мају Београду, које су поруке патријарха и градоначелника

У Београду ће 13. и 14. маја бити одржани Дани породице, изјавио је градоначелник Београда Александар Шапић након састанка са патријархом српским Порфиријем. Поглавар Српске православне цркве најавио је да ће учествовати на манифестацији.

Разговарали су и о уређењу простора испред Храма Светог Саве, санацији цркве Свете Петке на Калемегдану и цркве Ружице, али и другим пројектима важним за Српску православну цркву.

"Сигуран сам да баш читав град као једна породица има прилику или имаће прилику да се радује сусрету, да се сви радују једни другима или у најмању руку да оставимо то као принцип и да разумемо да смо сви једни другима потребни, да нико није вишак и да нико не може рећи за себе сам сам себи довољан и да нико не може рећи други нам нису потребни", поручио је патријарх српски Порфирије.

То ће бити, како је рекао Шапић, промоција радости, заједништва, промоција традиционалних вредности срппског народа и нашег друштва.

"Позваћемо људе из свих сфера друштва да нам се прикључе и да на крају покажемо свима шта је Београд, шта је Србија, шта су Београђани и на који начин ми желимо себе да представимо и како себе доживљавамо", рекао је Александар Шапић. 

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара