Читај ми!

Хркаловић тврди да је Стефановић прислушкивао Вучића, министар најавио одговор у наредних 48 сати

Бивша државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Дијана Хркаловић тврди да је бивши министар полиције Небојша Стефановић прислушкивао телефонске разговоре председника Александра Вучића и чланова његове породице, да је штитио криминални клан Вељка Беливука и да треба да одговара за своје поступке. Њене наводе негира Небојша Стефановић и поручује да ће у наредних 48 сати истином одговорити на све изнете лажи.

Одбрана Дијане Хркаловић, коју Тужилаштво за организовани криминал терети за трговину утицајем, у два случаја заснива се на пребацивању одговорности на Небојшу Стефановића који је био њен надређени.

Из суднице, у истом тону, одбрану је наставила у интервјуу за портал Објектив. Тврди да је све радила по налогу шефа и да је била уверена да он о свему обавештава председника Вучића.

"Стефановић је остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације председника Вучића и чланова његове породице. Читао је транскрипте разговора мимо председниковог знања, њему иза леђа. Тражио је да му се достављају ти транскрипти. Није предузео контраобавештајну заштиту председника нити је обавестио БИА, да они предузму мере. Тамо где има прислушкивања и читања туђих комуникација неовлашћено, тамо има свега", каже Дијана Хркаловић.

Наводи и да је Беливуков клан штитио лично Стефановић који би, како каже, требало да преузме одговорност за дела која се њој стављају на терет.

Реч је о трговини утицајем у случају убиства каратисте Властимира Милошевића, али и незаконитом прислушкивању Дарка Елеза.

"Мислим да је коначно дошло време да суд пита Небојшу Стефановића о убиству на шинама и дошло је време да он преузме одговорност као мој шеф, а не да ја сада као жена робијам због његових недела. То је нечасно и срамно," рекла је Хркаловићева.

На оптужбе, некадашњи министар полиције одговара кратко саопштењем и на Инстаграму. Дужи одговор најављује у наредних 48 сати.

"Због заштите свега што су праве вредности моје земље и моје породице, одлучио сам да одговорим на нови талас лажи који пласира окривљена Хркаловић, као и део медијске машинерије која је у власништву најближих сарадника Вељка Беливука. У наредних 48 сати одговорићу на све лажи које су о мени изречене, користећи само истину и аргументе, као што сам и до сада радио. А управо истина коју ћу изнети њих и плаши, па се служе најнижим подметачинама и монструозним лажима, што је својствено онима који су криви и који покушавају да кривицу смање и пребаце на другог. То им неће проћи," поручио је министар Небојша Стефановић.

Због злоупотребе службеног положаја, Нови полицијски синдикални савез поднеће кривичну пријаву против Дијане Хракаловић, Небојше Стефановића и НН лица. Наводе да је интервју бивше државне секретарке МУП-а показао да су бивши челници МУП-а од министарства направили приватну фирму.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије