Читај ми!

Самостални синдикат "Фијата" одлаже протест због најављеног састанка са премијерком

Протест радника "Фијата", заказан за данас у 10 часова, одлаже се због позива градоначелника Крагујевца да заједно са њим у понедељак идемо на преговоре код председнице Владе о будућности радника "Фијата", наводи се у саопштењу Самосталног синдиката.

Самостални синдикат ФАС-а позива менаџмент компаније "Стелантис" да до понедељка, 30. маја, не предузимају никакве радње у циљу промене статуса радника.

"Свако такво поступање довешће до наше хитне реакције", истиче се у саопштењу које потписује Саша Ђорђевић, председник Самосталног синдиката ФАС.

Како наводе, планирано је да на преговорима учествују и два друга синдиката која делују у компанији, као и заинтересована група радника.

"У жељи да постигнемо потпуно јединство свих запослених прихватили смо овај формат преговора. Тражимо да се држава не понаша као медијатор, већ као сувласник у компанији, у коју улаже свој новац и да сходно томе заштити раднике, односно своје грађане", закључује се у саопштењу.

Раније данас у крагујевачком "Фијату" одржан је састанак новог директора и менаџмента са представницима Самосталног синдиката. Представници радника навели су да се удаљавају од даљих преговора, јер је компанија остала чврста у ставу "узми или остави".

петак, 21. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије