Вучић просветарима: Имаћете брзо веће плате

Председник Србије Александар Вучић поручио је запосленима у просвети да ће веома брзо имати веће плате и да ће се гледати да имају што боље услове за рад. У разговору са ученицима у Мајданпеку, председник је ђацима рекао да им знање нико не може одузети.

Александар Вучић је, у обраћању ученицима и наставном особљу Техничке школе и Гимназије "Миле Арсенијевић Бандера" у Мајданпеку, просветним радницима поручио да ће брзо имати "не велике и не довољне, али свакако веће плате него икада".

Замолио је ученике и затражио од њих да буду марљиви и вредни да више раде и уче и слушају наставнике.

Истакао је да ће се гледати да свима онима који их уче и учествују у том процесу буде боље и имају бољи материјални положај и услове рада.

Председник Србије је замолио ученике и да чувају школу, навео да ће неко после њих такође ту учити и одрастати и да не дозволе да школа изгледа као што је до скора била.

Ђацима је поручио да им знање нико не може одузети, да ће се сви залагати да им услови за рад буду што је могуће бољи и да ће се бринути о њиховом развоју и образовању, помагати колико је год могуће "док не дође ваше време да нас на свим овим местима замените". 

Ученицима Четвртог разреда Техничке школе, економски смер, председник је рекао да је држава уложила 1,2 милиона евра у зграду школе, и поручио им да изаберу сами шта ће да студирају.

Каже да је чуо у Енглеској да за 40 одсто мотивација ученика може бити већа када је школа лепо опремљена и када уче из квалитетних уџбеника.

Рекао је младима да размишљају како могу да допринесу друштву и додао да су обично најбоља решења она која захтевају много труда и рада, а не лака.

На згради у којој се налазе обе школе, урађена је фасада, замењена комплетна столарија, набављена нова опрема и инвентар, а замењен је и систем грејања па ће се ученици убудуће, уместо на мазут, грејати на пелет.

У холу школе постављена је изложба фотографија која приказује како је школа избгледала раније.

Обе школе похађа укупно око 400 ученика.

Иначе Вучић је сео у задњу клупу када је дошао да разговара са ученицима.

Директор "Путева Србије" Зоран Дробњак, који је, такође, посетио школу у Мајданпеку, рекао је да деца не би требало много да читају, већ више да имају праксу.

На то му је председник Вучић поручио да полази вероватно од себе и да би деца требало да имају теорију и праксу.

Пошто је Дробњак после тога сео поред њега, Вучић је устао, и у шали, казао да је "увек бежао од таквих".

Након разговара са ученицима Вучић је обишао фискултурну салу, где је одиграо стони тенис са ђацима.

У посети школи у Мајданпеку налазе се и министар образованња Младен Шарчевић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи