Читај ми!

Део опозиције: Пустити из притвора активисте из Мајданпека

Представници дела опозиционих странака затражили су пуштање из притвора активиста из Мајданпека који су ухапшени због тога, како су рекли, што су покушали да заштите планину Старицу.

Део опозиције је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је у Мајданпеку већ покренута петиција и да се скупљају потписи за њихово пуштање из притвора и навели да ће, ако до понедељка не буду пуштени, петиција бити проширена на остале градове у Србији.

Александар Јовановић Ћута, из посланичке групе "Морамо-Заједно" који је и председник скупштинског Одбора за заштиту животне средине, затражио од надлежних институција да кажу када ће бити крај детонација на планини Старици и где је граница када је реч о експлоатацији злата и бакра са те планине.

Он је позвао и друге опозиционе странке, које до сада то нису учиниле да се придруже у одбрани Старице и заштити животне средине, истичући да је то оно око чега цела опозиција може да се уједини.

Правна заступница једног од активиста из Мајданпека који је приведен, Драгана Петровића из Мајданпека, Данијела Несторовић, казала је да је поднела кривичне пријаве против полицијских инспектора из Кладова, за које тврди, да су "брутално пребили" активисту кога заступа.

Она је навела имена инспектора тврдећи да су одраније познати по начину како изнуђују исказе оштећених и додала да је о свему обавестила и унутрашњу контролу МУП-а.

Посланик Демократске странке Бранимир Јованчевић оценио је да је угрожен рељеф источне Србије, а посланица Народне странке Ивана Парлић да се преноси Одбора за заштиту животне средине "намерно опструишу" како грађани не би знали истину, због чега, како је рекла, није било преноса седнице Одбора из Мајданпека.

Посланик Радомир Лазовић из Зелено-левог клуба рекао је да се они који крше закон осећају заштићено док су грађани Мајданпека незаштићени.

Посланик ДС-а Срђан Миливојевић најавио је да ће затражити да се састане Одбор за људска и мањинска права како би се формирала Комисија за утврђивање стања у казнено-поправним заводима, како би делегација што пре посетила активисте који су у притвору.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи