Читај ми!

Почело редовно јесење заседање Скупштине

Посланици Скупштине Србије почели су прву седницу редовног јесењег заседања, а тим поводом испред Дома Народне скупштине стајала је почасна гарда. На дневном реду су измене и допуне Закона о привременом регистру пунолетних држављана којима се исплаћује новчана помоћ, чиме је дефинисано давање додатне једнократне помоћи од 20 евра у децембру.

Седница је почела уз интонирање химне.

Народна скупштина састаје се у два редовна заседања, једно почиње првог радног дана у марту, а друго редовно заседање почиње првог радног дана у октобру. Редовно заседање не може трајати дуже од 90 дана.

На дневном реду су измене и допуне Закона о привременом регистру пунолетних држављана којима се исплаћује новчана помоћ, чиме је дефинисано давање додатне једнократне помоћи од 20 евра у децембру.

То је део трећег пакета помоћи привреди и грађанима, а свако ко је у међувремену постао пунолетан или који се није пријавио за 30 плус 30 евра, имаће прилику да се пријави за ту помоћ од 20 евра. Пријава почиње 15. новембра и траје до 30. новембра, а у децембру следи исплата.

Посланици ће расправљати и о изменама и допунама Закона о фискализацији, а основна новина јесте увођење прелазног периода од 1. новембра ове до 30. априла следеће године, у коме ће обвезници бити дужни да пређу на нови начин фискализације.

Прелазни период, како су раније објаснили из ресорног Министарства финансија, уведен је на захтев привреде, како би јој се олакшало прелазак на нови систем.

Изменама Закона о пореском поступку и пореској администрацији, који је такође на дневном реду, између осталог је предложено измиривања пореских обавеза обвезницима који имају проблема са плаћањем да их измире кроз репрограм.

Пред посланицима је и Предлог закона о заштити од буке у животној средини, а предложена решења предвиђају превентивне мере заштите од буке које се односе на области планирања и изградње, као и новчано санкционисање или одузимање предмета којим је начињен прекршај.

Расправљаће се и о Предлогу закона о задуживању Републике Србије код ОТП банке Србија а.д. Нови Сад за потребе финансирања Пројекта реконструкције и модернизација железничке пруге Суботица-Хоргош граница са Мађарском (Сегедин), као и о Предлогу закона о измени Закона о музејској делатности.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи