Читај ми!

Свечана седница Владе у Крушевцу, слобода и мир основне вредности Србије

Седница Владе Србије одржана је у Крушевцу поводом 650 година од оснивања тог града. Премијерка Ана Брнабић рекла је да је поносна што је у граду победника чијем развоју ће додатно помоћи изградња Моравичког коридора, првог дигиталног ауто-пута у Србији. Председник Александар Вучић рекао је да су основне вредности за Србију независност, слобода и мир.

Премијерка Ана Брнабић честитала је свим Крушевљанима 650 година победничког и престоног града Крушевца.

"Као председница владе осећам се поносно и посебно што сам данас овде. За Крушевац смо урадили много али морамо још више. Од краја 2012. године смо, што се инвестиција тиче отворили преко 3.000 радних места и обезбедили 300 милиона евра инвестиција. Потребна нам је још једна фабрика како би решили проблем незапослености. Поред страних инвестиција улажемо и у домаћу памет како би младима омогућили да остају раде овде", рекла је премијерка после седнице владе у Крушевцу.

Како каже у томе ће много помоћи и моравски коридор.

"Радујем се, иако смо дуго чекали да до тог ауто-пута дође. Ова земља је данас другачија јер верујемо да Крушевац и Расински округ заслужује ауто-пут, и то ће бити први дигитални ауто-пут у Србији", нагласила је Брнабићева.

Председник Србије Александар Вучић је рекао да постоји много тога чиме можемо да се поносимо постигнуто радом али основне вредности треба да буду наша независност, наша слобода и наравно мир.

"Без тога нема остварења наших интереса и нашег развоја. Данас можемо да водимо рационалну политику, политику коју водимо ми и грађани Србије а не страни центри моћи. То је део завета свакога у Србији јер нико од нас не може да зна шта је најбоље за Србију", истакао је Вучић.

Стопа раста за други квартал 

Крушевац се толико променио да га је готово немогуће препознати, истакао је председник Србије.

"Задовољан сам што је тако и покушаћемо да нађемо и нове инвеститоре, не само за Крушевац већ и за Брус, Ћићевац и друга места у расинском округу. Покушаћемо да помогнемо и најудаљенијим местима и општинама у Србији да им обезбедимо бољи живот", рекао је Вучић.

Председник Србије рекао је да очекује прелиминарне податке о стопи раста за други квартал, где се надамо расту од 13 одсто.

"Данас очекујемо прелиминарне податке о стопи раста за други квартал пре свега индустријске производње, на основу те стопе можемо закључити све друге парметре. Надамо се у другом кварталу стопи раста од 13 одсто, што би водило ка расту од 6,5 до 7 одсто до краја године", објаснио је Вучић.

То би, каже, водило ка значајном повећању плата и пензија, а био би и огроман успех који би нашу земљу сврстао међу прва три места на тлу Европе.

Бизнис инкубатор пројекат будућности

Председница Владе Србије Ана Брнабић са министрима Јадранком Јоксимовић и Ненадом Поповићем обишла је Бизнис инкубатор центар у Крушевцу и присуствовала презентацији пројекта доградње и опремања Регионалног индустријског технолошког парка.

Брнабић је оценила да је у Бизнис инкубатор центру већ урађено много тога и поручила да ће пројекат Научно-технолошког парка у том граду бити завршен као што су изграђени у Нишу, Новом Саду, Чачку.

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић је поручила да треба користити претприступне ИПА фондове из Европске уније.

Према њеним речима, велики део средстава може бити дониран из грантова бесповратних средстава ЕУ уз мање суфинансирање.

Из ЕУ про Расински округ повукао је 18 пројаката, од тога осам у Крушевцу укупне вредности око 350.000 евра.

Завршена обнова Дијагностичког центра

Радови на реконструкцији Службе радиолошке дијагностике у Дијагностичком центру Крушевац су завршени, а обновљени део центра, опремљен најновијим медицинским апаратима је обишао председник Александар Вучић.

Реконструисани део простире се на више од 400 квадрата и опремљен је новим радиолошким уређајима за специјалистичку дијагностику.

Дијагностички центар у Крушевцу отворен је 1980. године и од тада није реконструисан и адаптиран.

Радове на обнови и адаптацији финансирао је Клуб привредника града Крушевца.

Председник Вучић је рекао да је задовољан како Центар сада изгледа, истичучи да су важни и најсавременији уређаји, као и капацитети у Крушевцу, додајући да се захваљујући ковид болници у том граду, мање људи шаље у Ниш и Београд.

Подсетио је да је Центру обећао и магнетну резонанцу, коју ће, како је рекао, добити ускоро.

На почетку посете Крушевцу председник Александар Вучић положио је венац на Споменик косовским јунацима у Крушевцу, и одао пошту свим српским ратницима страдалим у ослободилачким ратовима.

субота, 29. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару