Мартиновић: Тужилаштво мора да реагује у случају Маријана Ристичевића

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић апеловао је на тужилаштво да ради свој посао и да Драган Ђилас, Бошко Обрадовић и њима слични "не могу да буду равноправнији од осталих грађана Србије". Александар Мартиновић и Сандра Божић настављају штрајк глађу.

Александар Мартиновић је рекао да је данас трећи дан откако тужилаштво не реагује на чињеницу да је Бошко Обрадовић са групом хулигана у петак напао посланика Маријана Ристичевића, оборио га, шутирао, нанео му тешке телесне повреде и покушао да га убије.

"Апелујемо на тужилаштво да ради свој посао и да за правосудне органе сви грађани буду једнаки, да не могу Драган Ђилас, Бошко Обрадовић и њима слични да буду равноправнији и једнакији од осталих грађана Србије", рекао је Мартиновић на конфренцији за новинаре испред Скупштине.

Истакао је да у Србији не сме да се толерише насиље као вид политичке борбе, јер то није демократски метод, то је метод који су, како каже, користили фашисти у време Мусолинија и Хитлера.

Нико од државних и правосудних органа нема право да буде слеп и глув на чињеницу да се поједини служе фашистичким методама да се обрачунају са политичким неистомишљеницима", указао је Мартиновић.

Шта у Србији треба да се деси, чија глава да буде разбијена па да тужилаштво рагује, упитао је Мартиновић и надовезао се питањем да ли богатство Драгана Ђиласа вреди више од грађана Републике Србије.

"У питању је борба да ли ће трећа грана власти, судска и тужилачка, бити у функцији грађана Србије или у функцији појединаца који хоће да дођу на власт без избора", каже он. 

"Може да каже да смо сви ми напали хулигане од којих је један робијао 13 година. У групи је био човек који је робијао 13 година, зар мислите да није спреман да убије некога и силује неко дете, то су ствари преко којих нико не може да пређе", изричит је Мартиновић.

Ако посланик не ужива заштиту, шта обичан човек да ради?

Према његовим речима, ово је лоша порука која се шаље, ако посланик не ужива заштиту, шта обичан човек да ради.

Подсећа да Србија са поносом обележева 75 година од победе над фашизмом и да је српски народ дао немерљиве жртве да би се фашизам победио.

"Сада група хулигана мисли да им је све дозвољено. У питању је Ђилас, одгурнуо је полицајце да би дошао до пулена и они мисле да су у позицији да буду важнији од свих других грађана", каже Мартиновић.

"Тајкунско богатство не може да буде вредније од грађанина", каже Мартиновић.

Од судске и тужилачке гране Мартиновић очекује да ради једнако према свима, и додаје да би изражавали незадовољство и да је претучен Драган Ђилас или Бошко Обрадовић.

Тужилаштво мора да реагује у случају Маријана Ристичевића, указао је шеф посланичке групе СНС-а.

"Србија је стабилна и уређена држава која има снажну економију и напредује и на истоку и на западу, желимо да Србија настави тим путем, постоји проблем у тужилачкој власти јер код једног дела тужилаца постоје уверења да постоји натчовек", рекао је Мартиновић. 

"СНС сматра да сви грађани морају бити истог реда, без обзира на то да ли су богати или сиромашни", рекао је Мартиновић. 

Мартиновић каже да је Обадовићу синоћ донет прво јастук, а онда и храна, а да се данас могло чути да је Обрадовић на строгом посту. "Ни њима самима није јасно шта раде", рекао је Мартиновић.

Посланици Александар Мартиновић и Сандра Божић наставиће штрајк глађу јер, по њиховој оцени, тужилаштво не ради свој посао. 

Александар Матриновић и Сандра Божић јуче су започели штрајк глађу који ће, како наводе, наставити не одустајући од захтева да тужилаштво реагује поводом напада Бошка Обрадовића и његових присталица на народног посланика Маријана Ристичевића. 

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?