СПС обележава 30 година рада

Социјалистима је Србија најважнија и најпреча, али морају да се боре и за свој идентитет и свој изборни резултат, рекао је председник СПС-а Ивица Дачић, у сали Српског народног позоришта у Новом Саду где је одржан први у низу скупова којима ће та странка обележити тридесет година рада под мотом "30 година 0150 ми стојимо постојано".

Дачић је објаснио да бити левичар "не сме да значи да издајете свој народ и зато ниједан социјалиста никада није издао свој народ".

Он је додао да социјалисти зато данас говоре о патриотизму.

"И то нико не може да нам забрани и мора да се зна – Србија неће урадити све да би ушла у Европску унију, неће радити на своју штету. СПС је са СНС-ом да фронт за Србију буде јачи, али ми социјалисти морамо да се боримо за наш идентитет, за наш изборни резултат и ову црвену боју испред које стојимо", рекао је Дачић, саопштено је из војвођанског одбора странке.

Лидер СПС-а рекао је да не постоји тај систем који ће од губитника да направи победника и да је опозиција у бојкоту, јер им је то сигурније него да учествују на изборима.

"Мислим да ће бојкот да пропадне, јер је очигледно да ће већина грађана учествовати на изборима, а то показује и већина истраживања. Бојкот никад ништа добро није донео", оценио је Дачић.

Говорећи о смањењу цензуса на три одсто, Дачић је подсетио и да је 1992. године учествовао на округлом столу тадашње опозиције и власти, те да је тада опозиција захтевала смањење цензуса.

"Од самог почетка вишепартијског система сваки пут је постојао захтев опозиције да се смањи цензус, јер је он постављен доста високо, од пет одсто. То је тада нама у СПС-у одговарало као водећој партији. Сад кад је смањен цензус, неки се буне", каже Дачић. 

Председник ПО СПС у Војводини Душан Бајатовић подсетио је на све године рада и одговорности за Србију и њен свеукупни развој и оценио да никада није била потребнија партија као што је Социјалистичка партија Србије. Казао је и да је најтачнија парола која описује њену суштину управо она "сви смо ми помало социјалисти".

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма говорио је о 12 година коалиције СПС-а и ЈС-а, о плановима за будућност, јер ова коалиција, како је навео, има иза себе добра дела, има план за будућност и има људе који то могу да спроведу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи