Вучић: Градићемо и брзу саобраћајницу Бачки Брег – Кикинда

Александар Вучић је најавио да ће се у Националном инвестиционом плану наћи брза саобраћајница Бачки Брег – Сомбор – Кула – Врбас – Србобран – Нови Бечеј – Кикинда, што оцењује да би било од пресудног значаја за довођење нових инвеститора у тај део Србије.

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће најкасније за три или четири године почети да се гради брза саобраћајница од Бачког Брега до Кикинде.

"Имамо још једну добру вест за Војводину. Ми смо планирали и ускоро ћемо кроз Инвестициони план предочити да ћемо, верујем да је реално, за три или четири године најкасније, кренути у изградњу брзе саобраћајнице Бачки Брег – Сомбор – Кула – Врбас – Србобран – Бечеј – Нови Бечеј – Кикинда", рекао је Вучић новинарима током обиласка Суботице и Палића.

Каже да би та брза саобраћајница била попут паралеле која би се наслањала на вертикалу Коридора 10 и то би значило много за Западнобачки, Севернобачки и Јужнобачки округ, али и цео северни Банат.

"То би било од пресудног значаја за довођење инвеститора и тиме бисмо још један велики прелаз направили од малог прелаза, тако да би грађани са обе стране имали лакши прелаз мађарско-српске границе", истакао је Вучић.

Декларација на Сретење 

Председник Вучић је потврдио намеру да 15. фебруара, на Сретење, у Народној скупштини буде усвојена посебна декларација о политичкој независности и војној неутралности земље, о чему су писали медији.

"Мени је недавно белгијска премијерка рекла: 'Ви у Србији, и ви Александре, познати сте по томе да имате самосталну и независну политику.' Знате ли каква је то част и каква је то реткост чути у данашњим европским оквирима", каже Вучић.

Додао је да је на то поносан.

Каже да је и то један од разлога што мађарски пријатељи цене Србију – јер имамо аутохтону, аутономну, самосталну и независну политику.

"Што идемо за својим интересима, поштујући све друге, а не морамо увек да будемо пришипетље свему што неко други донесе као одлуку. Сами бирамо када ћемо за нешто да гласамо, а кад нећемо. То је веома важно и доприноси даљем и већем угледу Србије", закључио је Вучић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару