ЛДП неће да бојкотује Скупштину

Либерално демократска партија неће се одазвати позиву Ђиласа, Јеремића или Двери на бојкот рада српског парламента, јер, како истиче председник ЛДП Чедомир Јовановић, неће у гомилу са "екстремистима, нацошима и силеџијама" и јер демократска Србија "не сме да буде оружје џелата које смо једва преживели".

Нећемо да бојкотујемо скупштину, рекао је, према саопштењу, Јовановић само зато што на тај бојкот позивају Ђилас и Јеремић, који, како се наводи, и нису у Скупштини, или њихове перјанице из Двери, који су насмејани само у Кремљу, у загрљају са руским екстремистима.

"Нашу политику не воде лидери Савеза за Србију, јер је међу њима више оних који су са Вучићем били на листама или у коалицији, него оних који то нису", истакао је лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Они из Скупштине беже и лажу о нама језиком Шешеља, додаје Јовановић. Они "нису у Скупштини зато што немају шта да кажу и немају иза кога да се сакрију, као што се крију на улици иза незадовољних грађана".

ЛДП је, образлаже Јовановић, у Скупштини Србије зато што се боре за Србију у Европској унији, зато што бране идеју мира кроз договор са косовским Албанцима преко свеобухватног споразума Београда и Приштине, зато што подржавају Босну и Херцеговину као модерну и ефикасну државу и њихову евроатлантску перспективу, а све то је неопходан услов за промену погрешне политике и грешака са којима живимо деценијама.

"ЛДП ће наставити да инсистира на својој политици - да је друштву потребно рећи истину без увијања и изговора, да се без европских интеграција и регионалне политике, која је заснована на помирењу, не може темељно променити Србија", каже он и додаје да нема демократије и развоја људских права и грађанских слобода ако политику градимо на национализму.

"Србија ће бити нормална када будемо прихватили вредности оних земаља у којима људи око нас одлазе да живе, а управо са тим земљама су у сукобу они који нас позивају на бојкот", каже Јовановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару