Орден Александра Невског велика захвалност и обавеза

Руски председник Владимир Путин одликовао је Орденом Александра Невског српског председника Александра Вучића у Палати "Србија" у Београду.

"Искрено ми је драго што одликујем председника Србије Александра Вучића Орденом Александра Невског, који је био велики руски покровитељ и војни дипломата. Током 300 година историје ове награде, поред Кнеза Милоша и Николе Пашића, Александар Вучић данас је одликован овим признањем", рекао је председник Путин на уручењу Ордена.

Путин је, обраћајући се Вучићу, рекао да је допринос српског председника развоју односа две земље у свим правцима велики.

"Ценимо ваш принципијелни став. Сада ће на почасном списку на ком су и други знаменити Срби заслужено бити и ваше име", поручио је Путин на церемонији.

Он је подсетио да је Александар Невски изузетна фигура у Русији, да се прославио својим ратним подвизима, али и да је чувао независност Русије.

Овај орден, додао је Путин, који постоји 300 година, добили и знаменити Срби који су се борили за независност Србије, поменувши Николу Пашића.

"Искрено се радујем што могу да вам уручим Орден Александра Невског", истакао је Путин.

Вучић је захвалио на Ордену речима да је за њега и за Србију овај орден велика част али и велика одговорност.

"Моја захвалност није по протоколу, она је дубока искрена. Ова награда за мене има велики значај", навео је Вучић.

Вучић је рекао да је Путин подигао Русију, али и заштитио виталне интересе српског народа.

"Нећемо заборавити 2015, када је Русија ставила вето у УН на резолуцију Велике Британије према којој је требало да Србе прогласе за геноцидни народ. Тада нас је Путин заштитио", истакао је српски председник.

Вучић каже да никада неће говорити као остали политичари и додао да ово признање представља велику обавезу да ради на даљој сарадњи две државе.

"Поносим се мојом Србијом, која је заслужила ову награду. Ово признање значи да смо сачували Србију као слободну државу. Желео бих да изразим и захвалност мојој породици, и награду посветим мом оцу", закључио је Вучић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару