Вучић са председником турског парламента

Председник Србије Александар Вучић састао се у Анкари са председником Народне скупштине Турске Исмаилом Кахраманом и истакао да су односи две земље све бољи и да се нада да ће бити још бољи јер, како је рекао, у свим сферама живота постоји простор за напредак.

Председник турског парламента Исмаил Кахраман је високог госта из Србије дочекао испред турског парламента.

Он је, у поздравном говору, истакао важност сарадње са Србијом и изразио жељу за даљим унапређењем односа.

Председник Вучић захвалио је на гостопримству и турском народу и посланицима пожелео берићетну будућност.

"Што се тиче заслуга за наше зближавање оне су све на председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану. Он је најзаслужнији и његова визионарска политика стратешке оријентације стварања пријатеља и прављење мостова на Балкану, а не рушења", нагласио је Вучић.

"Наши односи јесу све бољи и надамо се и очекујемо да буду још бољи, а у свим сферама друштвеног живота мислимо да има простора за напредак. Много тога сам научио од вас када сте били у Беогарду и уверен сам да поред стрпљења и трпељивости које морамо сви да показујемо, морамо да будемо још бржи и истрајнији у изградњи наших односа, као и бржем повезивању у свим областима", подвукао је он.

Вучић је рекао да је захвалан нарочито председнику Ердогану и председнику парламента, што нису одлагали посете, и шти су се посветили даљем продубљивању пријатељских односа са Србијом.

"Када се ти избори заврше надамо се да ћемо моћи поново да вас угостимо у Србији. Али ћемо ми, драги Исмаил, код нас нешто да унапредимо. Прошли пут смо са четом чекали председника Ердогана, а сада ћемо и ми да направимо батаљон и коњицу да можемо и ми тако свечано да дочекамо турског председника. То ће све бити спремно за пет месеци", најавио је Вучић.

Како је саопштила Прес служба председника, Вучићи и Кахраман су закључили да су очување стабилности у региону Југоисточне Европе и јачање регионалне сарадње, где важну улогу имају Србија и Турска, у интересу како две земље, тако и региона у целини.

Вучић и Кахраман су, како се наводи, разговарали о болатералним односима двеју земаља, председник Србије је том приликом истакао да је председник Турске, Реџеп Тајип Ердоган, најзаслужнији за зближавање Србије и Турске.

Председник Вучић је истакао да се његов турски колега залаже за, како је рекао, прављење мостова, а не за рушење онога што су две земље вековима градиле.

"Морамо да будемо брзи и снажни у развоју наших економских и политичких односа, али и јачању друштвених и културних веза", истакао је председник Вучић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару