Рикало за РТС: Желели су што више да нас понизе

Међу повређенима у инцидентима приликом хапшења Марка Ђурића у Косовској Митровици је и министар у косовској влади Ненад Рикало. Он се и даље налази на интензивној нези, а за РТС је рекао да његов опоравак иде набоље. Навео је да је циљ косовских специјалаца био да понизе Србе и да су га ударали иако се јасно представио и показао легитимацију.

"Данас сам боље, опоравак иде набоље, бол се смањује. Имам одличну негу и лекари и сестре се веома брину о мени, тако да је стање стабилизовано и добро се осећам", рекао је Рикало.

Истиче да је добио највише удараца у груди, на местима где су ребра, јетра и панкреас.

Рикало је описао и шта се догодило у понедељак у сали Митровачког дома.

"У тренутку када смо сви били у сали и када смо добили информацију да су РОСУ јединице испред сале, ја сам кренуо испред, надајући се да ће ме они препознати и да ћу својим ауторитетом смирити ситуацију", навео је Рикало.

Истиче да је у таквим ситуацијама потребно смирено реаговати и да му је то био циљ. Међутим, када је стигао на улаз, већ су биле испаљене шок-бомбе и бибер-спреј.

"Онда је, да кажемо, престала могућност да може било шта да се смири. Они су ушли унутра, маса људи је почела да бежи. Ја сам се представио да сам министар. Полицајац ми је наредио да клекнем. Прво ме је ударио руком позади, следећи ударац сам добио кундаком у леђа. И онда сам пао на земљу и онда су почели да ме шутирају. Мислим да сам се јасно представио и показао легитимацију и то није ништа помогло", истакао је Рикало.

Додаје да је стекао утисак да су наоружани људи који су упали у салу желели да што више понизе Србе.

"Ове ране, које су сада физичке, проћи ће, али тај осећај да неко жели да вас на такав начин понизи, то неће лако проћи и остаће упамћено док сам жив", рекао је Рикало.

У болницу примљено осам теже повређених 

Директор КБЦ "Косовска Митровица" др Милан Ивановић рекао је за РТС да је након инцидената у Митровици примљено осам теже повређених пацијената, који су збринути, али нису прихватили предлог за хоспитализацију.

Како је додао, они су после хируршког збрињавања отпуштени кућама и лечени на амбулантски начин.

"Већи број није хтео да се легитимише из неког страха од могућих репресија, очигледно институција са јужне стране", навео је Ивановић.

Додао је да је реч о повредама главе, грудног коша, трбуха, слабинског предела, које су нанете тупим предметима, дугим цевима, кундацима и чизмама. Један део пацијената је примљен на офталмолошко одељење због повреда нанетих сузавцем.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару