Могеринијева разговарала са представницима цивилног друштва

Организације цивилног друштва предложиле су, на данашњем састанку са високом представницом ЕУ Федериком Могерини, активно укључивање Србије у расправе на европском нивоу о будућности Уније, као и о изазовима који пред њом стоје, пре свега мигрантске кризе и безбедности, саопштио је Национални конвент о ЕУ.

Представници цивилног друштва из Националног конвента о ЕУ су на састанку са високом представницом ЕУ за спољну и безбедносну политику отворили теме европских интеграција, владавине права, безбедности, медијских права, регионалних односа и заједничке спољне политике Србије и ЕУ, уз активну улогу цивилног друштва у процесу преговора са ЕУ.

Како се наводи у саопштењу, поруке које су на састанку пренете су о неопходности снажније подршке владавини права и демократији у Србији, као и о конкретним позитивним променама које градјани могу очекивати у даљем усаглашавању са европским вредностима, како на пољу људских права, тако и у областима економије.

На састанку су, између осталих, учествовали Маја Бобић из Европског покрета у Србији, Наташа Драгојловић, координаторка Националног конвента о ЕУ, Милан Антонијевић из Јукома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи