После избора наставак седнице парламента

Прва седница редовног пролећног заседања Скупштине Србије прекинута је и биће настављена након завршетка председничких избора. Седница почела уз химну и постављање гарде на улазу у парламент. На дневном реду је 12 тачака.

15.40 - Опозиција негодовала због одлуке да се седница парламента настави по завршетку председничких избора.

14.55 - Маја Гојковић: Седница Скупштине биће настављена након завршетка председничких избора. Председница парламента сутра ће у 13 часова расписати председничке изборе и саопштити датум њиховог одржавања.

13.00 - Шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић изјавио је да седница парламента није прекинута, већ да је одређена пауза, и да ће седница бити настављена наредних дана. 

12.00 - Посланици опозиције критикује одређивање паузе у Скупштини. 

10.55 - Током усвајања дневног реда, одређена је пауза. Председница парламента Маја Гојковић отишла је у Владу на консултације о расписивању председничких избора. 

Пролећно заседање парламента на коме треба да се разматра 12 тачака, биће настављено након завршетка председничких избора. После одређивања дневног реда, седница је прекинута.

Такву одлуку председница Скупштине Маја Гојковић је, како каже, донела јер је данашње заседање показало да због понашања опозиције у парламенту не може да се ради, јавља извештач РТС-а.

На дневном реду је расправа о више међународних споразума. На седници је одлучено да се у дневни ред уврсти и престанак функције заштитника грађана Саше Јанковића. 

Јанковић, који ће бити кандидат за председника Србије, оставку на место обудсмана поднео је 7. фебруара. 

На предлог Маје Гојковић, посланици су одлучили да се у дневни ред уврсти и утврђивање састава делегација у међународним парламентарним институцијама.

Такође, у дневни ред је увршћен и предлог ЛДП, ЛСВ и СДА о измени одлуке о избору чланова одбора и заменика чланова одбора у Скупштини.  

На дневном реду седнице је потврђивање Конвенције о Европском шумарском институту, потврђивање Протокола о елиминацији незаконите трговине дуванским производима, потврђивање Доха Амандмана на Кјото протокол уз Оквирну конвенцију УН о промени климе, као и потврђивање Споразума о учешћу у Средњоевропском програму универзитетске размене. 

Посланици ће разматрати и потврђивање Споразума Владе Србије и осталих чланица Иницијативе за реформу образовања у Југоисточној Европи о седишту Секретаријата Иницијативе за реформу образовања у Југоисточној Европи, које је поднела влада.

На дневном реду прве седнице наћи ће се и Предлог закона о потврђивању Споразума Владе Србије и Владе Пољске о сарадњи у борби против организованог и других видова криминала, потврђивање Споразума са владом Немачке о сарадњи у области безбедности, те потврђивање измена Споразума влада Србије и Бугарске о полицијској сарадњи.

Потврђивање Споразума влада Србије и Чешке о сарадњи у области културе, образовања, науке, омладине и спорта, затим Споразума са Мађарском о пловидби Тисом, као и Споразума са владом државе Катар о узајамном подстицању и заштити улагања, такође су на дневном реду парламента.

Посланици ће се изјаснити и о Предлогу закона о потврђивању Споразума Србије и Румуније о социјалној сигурности, које је поднела Влада Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи