Николић: Промене у САД пружају наду Србији

Председник Србије Томислав Николић рекао је да је незамисливо да Косово постане чланица Унеска без преговора у Бриселу, као и да ће у том случају предложити прекид разговора с Приштином.

Томислав Николић је за сутрашње издање дневног листа Политика рекао да ће, у случају да Косово на Генералној скупштини Унеска постане чланица те агенције УН, предложити да Србија прекине разговоре с Приштином, а да свом народу помогне и омогући да живе боље него до сада, и на КиМ, и у осталим деловима Србије.

"Лицимерно је од појединих држава да инсистирају на дијалогу Београда и Приштине који би требао да доведе до коначног решења, а да истовремено врше притисак на све државе које нису признале независност Косова да то учине, а да до тада омогуће чланство тзв. Косова у међународним организацијама", рекао је Николић.

Оценио је да промене настале после избора у САД пружају наду да ће макар део правде и међународног права стићи у Србију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи