Пастор: Програм будуће владе прихватљив за СВМ

Лидер СВМ-а Иштван Пастор изјавио је да СВМ жели да партиципира у извршној власти на исти начин као у претходне две године.

После разговора са кандидатом за председника Владе Србије Александром Вучићем, Иштван Пастор је рекао да СВМ жели да партиципира у извршној власти на исти начин као и у претходне две године, на нивоу државних секретара, додајући да су заинтересовани пре свега за министарства инфраструктуре, здравства, образовања, пољопривреде.

"Од стране мандатара постоји начелна спремност за ту нашу партиципацију, која се показала и доказала у претходном периоду", рекао је Пастор.

Према његовим речима, Вучић је представницима СВМ-а изложио основе програма будуће владе, као и да су оне прихватљиве за СВМ, те додао да су они Вучићу предали нацрт коалиционог споразума који би две странке потписале.

"На сам текст тог споразума нисмо се освртали, јер није било времена. О томе ћемо разговарати у другом кругу консултација", рекао је Пастор новинарима у Скупштини Србије и додао да је разговор био садржајан и пријатељски.

На састанку је било речи и о Покрајинској влади, али је Пастор рекао да не може ништа конкретније да каже, јер за сада не постоји одлука о томе ко ће чинити будућу Покрајинску владу и да то остаје да се дефинише.

Према његовим речима, на састанку је констатовано да, када је реч о општинским и градским структурама, разговори иду својим током и да нема отворених питања.

Такође, Пастор је истакао и да су саговорници констатовали да је друштво направило конкретан позитиван корак између Срба и Мађара у Србији.

"Рекао сам му да Мађари имају утисак да никада на тако позитиван начин нису били прихваћени, бар не у протекле две-три деценије. То је добро за Мађаре, али и за само српско друштво", рекао је Пастор и додао да то није нарасло само по себи, већ је и резултат добре сарадње две странке у претходном периоду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару