Србија савладала САД на старту Светске лиге

Одбојкаши Србије савладали су САД са 3:1 (25:18, 23:25, 25:20, 25:21) у првом мечу Светске лиге. Наредни меч изабраници Николе Грбића играју већ у суботу, а противник ће бити селекција Белгије.

Почело је ново издање Светске лиге у одбојци, а српски репрезентативци започели су такмичење онако како су завршили претходно – победом.

У првом колу групе Б, Србија је у Новом Саду савладала селекцију САД са 3:1 у сетовима и показала да се налази у одличној форми.

Изабраници Николе Грбића недавно су непоражени завршили турнир у Хрватској и обезбедили пласман на светско првенство 2018. године.

У Новом Саду, Србија је водила у већем делу меча, нешто слабију игру наши момци пружили су у другом сету, који је припао противнику, али селектор заиста има чиме да буде задовољан.

Нардну утакмицу Србија игра већ у суботу, а противник ће бити селекција Белгије, која је у првом мечу данашњег програма поражена од канаде резултатом 3:2.

Овако је протекао меч у Новом Саду: 

21.01 - Крај четвртог сета, Србија - САД 25:21. На првом техничком тајм-ауту Србија је имала поен предности, колико и на другом - 16:15. Ушло се у неизвесну завршницу сета, али Ивовић одлично сервира и, после велике борбе, српски одбојкаши освајају сет, истовремено и меч.

20.28 – Крај трећег сета, Србија – САД 25:20. Србија стиже до три поена предности већ на првом техничком тајм-ауту. После равноправне игре, српски одбојкаши долази до вођства од 16:12, али затим праве серију и прилично лако освајају трећи сет на мечу.  

20.01 – Крај другог сета, Србија – САД 23:25. У другом сету водила се неизвесна борба. На првом техничком тајм-ауту наши су водили са 8:7. Настављена је велика борба и на другом техничком тајм-ауту Американци су водили са 16:13. Након паузе наши успевају да преокрену резултат и поведу 18:17. У финиш сета Американци улазе са минималном предношћу 20:19. Наши поново преокрећу на 22:21. Међутим противник први стиже до сет лопте 24:23, и успевају да је искористе.

19.26 – Крај првог сета, Србија – САД 25:18. Наши одбојкаши су водили од самог почетка. У једном тренутку водили су и са пет разлике - 14:9. Међутим, Американци успевају да повежу редове и приђу на један разлике 18:17. Ипак Србија у финиш сета улази са три поена предности 20:17. Наши потом рутински приводе сет крају дозволивши противнику да освоји још само један поен. 

19.01 – Почео је меч у Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи