Димитров стигао у Београд, Ђоковићи га дочекали на аеродрому

Бугарски тенисер Григор Димитров допутовао је данас поподне у Београд, уочи хуманитарног догађаја Адрија тур, који се у нашем главном граду одржава од 12. до 14. јуна. Некада трећег тенисера света на аеродрому "Никола Тесла" дочекао је Новак Ђоковић, заједно са братом Ђорђем, директором Адрија тура.

Авион из Цириха редовном линијом стигао је нешто после 17 часова, а Димитров је међу последњима изашао на долазни терминал, у друштву тренера Кристијана Гроха, са којима сарађује од децембра прошле године.

Уследио је срдачан поздрав са Ђоковићима, а тенисери су стрпљиво одговарали на упите љубитеља спорта за фотографисање и аутограме.

Међу првим стварима које су занимале Димитрова је питање да ли су маске обавезне или не, односно каква је ситуација у Србији у вези са борбом против вируса.

"Григор је протекли период провео у Америци, одакле је и дошао данас у Србију. У САД су знатно ригорозније мере него код нас у овом тренутку, и то га је обрадовало, јер ће моћи лакше да се адаптира на нову средину и крене са припремама за почетак турнира", рекао је Ђорђе Ђоковић.

Први човек Адрија тура поручио је да је задовољан чињеницом што ће домаћа публика, али и милиони гледалаца преко малих екрана, моћи да уживају у потезима једног таквог мајстора тениса.

"Хвала Димитрову што се одазвао позиву да буде део једне овакве хуманитарне приче, која је суштина нашег догађаја. Привилегија је имати таквог шампиона у Београду, а подсетио бих да је реч о играчу који је у каријери освојио осам АТП титула, укључујући и завршни АТП мастерс 2017. године", додао је Ђоковић.

Адрија тур почиње у петак, када од 12 часова креће меч женског финала ТСС тура, након чега следи мушко финале, одакле ће победник стећи право играња у групама за викенд. Од 14-16 сати за најмлађе посетиоце биће одржан "Кидс Даy" у организацији Новак Ђоковић Фондације, партнера догађаја. Преко 100 дечака и девојчица биће у прилици да се упознају са различитим спортовима и на тај начин ће се забавити, али и развити моторичке, психолошке и социјалне способности.

У 16 часова почиње церемонија отварања, а затим се играју егзибициони мечеви у микс дублу и мушком дублу. Потом се одржава жреб, уз пратећи програм, са разним изненађењима за публику.

Организатор је упутио молбу свим посетиоцима да на мечеве Адрија тура за викенд дођу у време које је назначено на улазницама, како би благовремено прошли све процедуре и заузели своја места на трибинама, а у складу са здравственим процедурама.

Први меч у суботу 13. јуна почиње од 14 часова, док тенисери излазе на терен у вечерњем термину од 19 часова. У недељу, 14. јуна, први меч се игра од 14 сати, а финале је на програму од 20 сати.

субота, 27. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару