Ђоковић убедљивом победом над Гофаном оверио прво место у групи

Ђоковић – Гофан 2:0 (6:1, 6:2). Новак Ђоковић је убедљиво савладао Белгијанца Давида Гофана и оверио прву позицију у групи „Иван Лендл“. Наш тенисер сада чека расплет у другој групи када ће и сазнати свог ривала у полуфиналу, које је на програму у суботу.

Лагано, наизглед са пола снаге, Новак је стигао до трећег тријумфа у Лондону. Брзо је сломио отпор ривала и наметнуо свој стил игре. Гофан је на тренутке успевао да буде равноправан ривал, међутим, то није било довољно да се озбиљније запрети Ђоковићу. Новак му је дозволио да освоји само три гема у целом мечу и само једну брејк лопту и то у последњем гему сусрета.

После нервозног почетка, Новак је преузео све конце игре у своје руке. Противнику је дозволио само да изједначи на 1:1, потом је редом освајао гемове и, уз два брејка, добио први сет са 6:1.

Слична слика и у наставку. Поново Гофан осваја уводни гем у сету. Потом Новак улази у серију, уз два брејка осваја пет везаних гемова. Белгијанац успева да освоји још један гем. Међутим, Ђоковић је неумољив, осваја свој сервис и ставља тачку на овај меч – 6:2 у другом сету.

Ток меча:

16.21 – Крај меча, Ђоковић осваја свој сервис-гем за 6:2 у другом сету.

16.16 – Гофан осваја свој сервис и продужава меч – 5:2.

16.14 – Новак је сигуран на свој сервис – 5:1.

16.10 – Нови брејк за нашег тенисера – 4:1.

16.06 – Новак осваја свој сервис и тиме потврђује брејк, 3:1.  

16.02 – Ђоковић у наредном гему осваја три везане брејк шансе, користи прву и сада има брејк предности, 2:1.

16.00 – У наредном гему на сервис нашег тенисера противник стиже до изједначења, Новак успева да одбије напад и осваја гем, 1:1.

15.54 – Гофан осваја уводни гем другог сета, 0:1.

15.50 – Новак лагано осваја свој сервис за коначних 6:1 у првом сету.

15.47 – Наш тенисер напада сервис противника и осваја три везане брејк шансе. Користи трећу и сада има два брејка предности, 5:1. 

15.42 – Опет гем на разлику, сада на Новаков сервис. Наш тенисер након изједначења везује два поена и осваја гем, 4:1.

15.37 – Нови гем на разлику, овог пута на сервис Гофана. Након три изједначења, после предности Белгијанца, наш тенисер осваја прву брејк шансу на мечу, користи је и води са 3:1.  

15.28 – Новак никако да погоди први сервис, Гофан користи грешке и долази до изједначења. Ђоковић потом везује два поена и осваја гем, 2:1. Наш тенисер је погодио само два прва сервиса из осам покушаја у овом гему.

15.23 – Новак притиска сервис противника и стиже до изједначења, 40:40. Гофан одбија напад и осваја гем, 1:1.

15.00 – Мали проблеми са сервисом на старту, две двоструке сервис грешке нашег тенисера. Међутим, Новак је брзо подесио "нишанске справе" и освојио уводни гем, 1:0.

15.14 – Почео је сусрет у О2 арени.

15.06 – Новак ће сервисом отворити меч.

15.05 – Играчи су изашли на терен, након загревања очекујемо почетак меча. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи