Читај ми!

Новак сигуран против Манарина

Најбољи играч планете Новак Ђоковић без потешкоћа је савладао Француза Адријана Манарина са 3:0 (6:4, 6:3, 7:6) у другом колу Вимблдона. У наредном колу, Новак ће играти са бољим из дуела између Бразилца Томаза Белучија и Американца Сема Кверија.

У њиховом првом међусобном дуелу Ђоковић је до тријумфа дошао после два сата и седам минута игре.

Дуел између Ђоковића и Манарина одигран је у дворанским условима, пошто је кров над Централним тереном био у функцији због кише у Лондону.

Манарино је нешто боље почео дуел, одмах је стигао до брејк лопти, али је први тенисер света ипак успео да спасе две везане брејк лопте и поведе са 1:0 у гемовима.

Наставак првог сета није донео много узбуђења. Ђоковић је у четвртом гему стигао до прве брејк лопте на мечу, али није успео да одузме сервис 55. тенисеру на АТП ранг-листи. У завршници сета дошло је до пада у игри Манарина, што је Ђоковић искористио, па је до одлучујућег брејка, за вођство од 1:0 у сетовима, стигао у десетом гему.

Ђоковић је у истом ритму наставио и на почетку другог сета. Лако је освојио свој сервис, а потом је појачао притисак на сервис Француза, те раним брејком повео са 2:0.

Стечену предност брејка Ђоковић је сачувао до краја сета, па је тако после сат и шест минута игре повео са 2:0 у сетовима.

На почетку трећег сета Ђоковић није искористио шансу да одузме сервис ривалу, а потом се суочио с пет брејк лопти, али их Француз није искористио.

До седмог гема обојица играча су били сигурни на свој сервис, а онда је Ђоковић стигао до брејка и повео са 4:3. Када се очекивало да ће српски тенисер без проблема привести меч крају, Француз је направио брејк, изједначио на 5:5 и продужио меч.

Победник трећег сета решен је у тај-брејку, који је Ђоковић добио са 7:5 и тако стигао до 30. узастопне победе на гренд слем турнирима.

Српски тенисер ће се у трећем колу Вимблдона састати са бољим из дуела између Бразилца Томаза Белучија и Американца Сема Кверија.

Овако је протекао меч:

17.40 - Крај. Ђоковић је добио тај-брејк у трећем сету резултатом 7:5 и савладао Манарина са 3:0 у сетовима. 

17.25 - Први брејк за Француза и то за изједначење 5:5.

17.15 - Велика борба у трећем сету, први брејк прави Ђоковић за вођство од 4:3.

16.40 - Ас ударцем Ђоковић завршава други сет, који је освојио резултатом 6:3.

16.20 - Сигуран Ђоковић на старту другог сета. Одмах брејк и вођство од 3:0.

16.10 - Брејк у најбитнијем тренутку, Ђоковић одузима сервис Манарину и осваја сет резултатом 6:4.

16.05 - После 25 минута игре, резултат је 4:4. Велики отпор пружа Манарино, који је имао и две брејк лопте на старту меча. Ипак, до сада нема брејка.

15.40 - Меч је управо почео, Новак на сервису. 

15.30 - Играчи су на терену, ускоро ће почети меч...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи