Читај ми!

Дејан Бодирога нови председник Евролиге

Прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога нови је председник и директор Евролиге, одлучили су акционари најјачег кошаркашког такмичења у Европи.

Икона Евролиге Дејан Бодирога, који је током играчке каријере освојио три титуле Евролиге и више појединачних награда, именован је за председника Евролиге, а обављаће и улогу директора, саопштено је на сајту елитног европског такмичења.

Истичу да Бодирога у своју нову улогу доноси знање и искуство, као и да ће се усредсредити на повећање квалитета такмичења за клубове, играче, навијаче, партнере и све заинтересоване стране.

"Његова широка међународна мрежа пружа основу за нову стратегију фокусирану на побољшање институционалних односа Евролиге у оквиру глобалне кошаркашке заједнице, укључујући Удружење играча Евролиге, Одбор тренера Евролиге, Унију кошаркашких званичника Евролиге, ФИБА, домаће лиге и друге сродне кошаркаше институције", наведено је у саопштењу.

Напомињу и да је Бодирога, након богате играчке каријере, био потпредседник Кошаркашког савеза Србије између 2011. и 2015. године, а потом и председник Комисије за такмичење ФИБА Европе.

"Улазимо у нову еру Евролиге. Протеклих 20 година је прво европско кошаркашко такмичење постало моћно у глобалном спорту. Желео бих да се захвалим Ђордију Бертомеу и његовом тиму на визији и напорном раду. Радујем се наставку изградње и ширења утицаја Евролиге и Еврокупа", рекао је Бодирога по ступању на функцију.

Маршал Гликман в. д. генералног директора

Дугогодишњи саветник европског такмичења и генерални директор "G2 Strategic" Маршал Гликман постављен је за вршиоца дужности генералног директора и специјалног саветника за некретнине Евролиге.

Гликман ће поред наведених функција имати и место у одбору "Euroleague Ventures", заједничког предузећа лиге са "IMG Media". Његова улога ће бити прелазна и помагаће акционарима Евролиге у проналаску сталног извршног директора.

Бодирога и Гликман ће преузети функцијe досадашњег генералног директора Ђордија Бертомеуа, који је био први човек такмичења 22 године као један од оснивача Евролиге 2000.

Дејан Бодирога (49) је у каријери играо за Пролетер, Задар, Трст, Олимпију Милано, Реал Мадрид, Панатинаикос, Барселону и Виртус из Рима. Проглашен је 2002. за кошаркаша године у Европи, а три пута је освајао Евролигу – 2000, 2002. и 2003. године.

Са репрезентацијом Југославије освојио је Светско првенство 1998. и 2002. године, као и сребро на Олимпијским играма 1996. године и три златне медаље на Европским првенствима, као и једну бронзу.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара