Читај ми!

"Орлови" прејаки за домаћина, за ново светско злато против Литваније

Баскеташи Србије пласирали су се у финале Светског првенства у Антверпену, пошто су у полуфиналном дуелу били бољи од домаће селекције Белгије 17:12. "Орлови" ће се борити за пето злато на шампионатима света, а противник ће бити Литванија, која је после продужетка савладала тим Француске 18:17.

Баскет 3x3 репрезентација Србије играће у новом финалу Светског првенства, шести пут у историји и бориће се за пето злато на највећем светском турниру у том спорту.

После четири победе у групи и тријумфа над Летонијом у четвртфиналу, Србија је савладала домаћу селекцију Белгије 17:12 и бориће се за златно одличје касније вечерас.

Белгија се добро држала у првој половини меча, али онда су до изражаја дошли квалитет и искуство српског тима, који је на крају дошао и до убедљиве победе.

"Орлови" су дошли до почетне предности 5:2, али су доста лоше шутирали са дистанце, што су Белгијанци искористили и дошли до преокрета - 9:6.

Ипак, као да су наши момци схватили да је "враг однео шалу" - уследила је знатно ангажованија одбрана, Васић је угурао противника под кош, а онда Мајсторовић донео изједначење 10:10.

Покушала је Белгија у завршници да стигне предност српског тима, али узалуд. Српски баскеташи су умешно искористили чињеницу да је противник испунио бонус и са линије за слободна бацања дошли до сигурне победе.

Србија ће у финалу играти против селекције Литваније, која је после велике борбе и продужетка савладала екипу Француске 18:17.

Велико финале на програму је вечерас од 21.30. 

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи