Читај ми!

Историја се заиста понавља – Србија још једном савладала Француску за ново европско злато

Кошаркашице Србије савладале су Француску 63:54 и други пут у историји освојиле златну медаљу на Евробаскету. У репризи финала из 2015. године, "лавице" су френетичном одбраном дошле до крова Европе. Ивон Андерсон најефикаснија на мечу, Соња Васић изабрана за најкориснију играчицу турнира.

Други пут у историји, женска кошаркашка репрезентација Србије освојила је златну медаљу на шампионату Европе. Екипа Марине Маљковић савладала је у финалном мечу у Валенсији тим Француске 63:54.

Као и пре шест година у Будимпешти, Србија је до европског злата дошла против фаворизоване екипе Француске, која је пети пут узастопно поражена у финалу Европског првенства.

Коначан резултат не осликава довољно колико је српски тим био убедљив током утакмице. Српске кошаркашице су доминирале током читавог тока меча и нису дозволиле противницама да се резултатски приближе.

Утакмица је почела јаком одбраном српског тима. Француска је постигла само 11 поена у првој деоници, што су Српкиње искористиле за почетну предност.

У другој деоници играло се у серијама. Србија је повела 18:11, Француска изједначила, а онда серијом 13:0 "лавице" први пут долазе до двоцифрене предности.

Ипак, изабранице Валери Гарније још једном се враћају у живот, али нису могле ни да препоставе шта ће им се догодити у наставку.

Најбољи период игре српског тима био је почетак треће деонице. Одлична одбрана оставила је Францускиње на само два постигнута поена у првих пет минута, што Србији доноси велику предност од чак 18 поена.

Ипак, још једном се Францускиње враћају у меч, захваљујући пре свега грешкама наших играчица, па се у послдеих 10 минута ушло са предношћу Србије од осам поена.

Очекивао се велики притисак Францускиња, али Србија је до краја меча одржала предност и дошла до велике победе.

Најефикаснија на мечу била је Ивон Андерсон са 18 поена, Јелена Брукс додала је 15, а Соња Васић 12, уз осам скокова и шест асистенција.

Ипак, све играчице које су добиле минутажу искористиле су је на најбољи могући начин. Ана Дабовић погодила је три тројке, а Тина Крајишник "ставила у џеп" Сандрин Груду. 

У тиму Француске истакла се Валеријен Вукосављевић са 15 поена и Марин Жоанес са 13.

Соња Васић изабрана је за најкориснију играчицу (МВП) шампионата, истовремено је уврштена и у најбољу петорку турнира.

Дочек златних "лавица" биће организован у понедељак од 20.00 испред Старог двора у Београду.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару