Читај ми!

Јокић одвео Денвер у полуфинале Запада

Нагетси су преокретом у последњој четвртини победили на гостовању у Портланду (126:115) и са 4-2 пласирали се у полуфинале Запада.

Тимском игром и уз 36 поена Николе Јокића екипа Денвера успела је да преокрене резултат у последњој четвртини и стигне до кључне победе у првом колу плеј-офа. За 36 минута у игри Јокић је имао и осам скокова и шест асистенција.

Он је први играч Нагетса у историји са пет утакмица са 30 и више поена у једној плеј-оф серији. Ово је његова 13. таква утакмица, чиме дели друго место са Кармелом Ентонијем на, рецимо тако, "вечној листи" Денвера. Алекс Инглиш са 18 је једини који је испред.

Занимљиво да у првој четвртини Никола није имао ни један поен, а у другом полувремену, када се одлучивао победник, забележио је 27 поена.

Зато је Мајкл Портер Џуниор постигао 22 од својих 26 поена управо у овом периоду игре. Постигао је шест тројки у првој четвртини, чиме је изједначио плеј-оф рекорд у броју постигнутих тројки у једној деоници утакмице.

„Нико не може да нам одузме борбу. Ми ћемо увек изаћи и борићемо се и то је оно што смо урадили. Никада нећемо одустати", рекао је Јокић непосредно након меча, алудирајући на чињеницу да је екипа из Колорада успела да надомести заостатак од 14 поена и, пред гласном публиком у Орегону, стигне до преокрета.

Ово ће бити треће узастопно полуфинале Денвера.

Тренер Денвера Мајк Малоун рекао је нешто слично.

„Мислим да смо показали као група да, када год бисмо се нашли пред препреком, у непријатној ситуацији, ми не бежимо од тога. Ми нађемо начин".

Малоун је уочи меча потенцирао да је једини начин да се утакмица добије тај да се утакмици приђе "као да је седма утакмица серије". Подсетио је, том приликом, да је у првих пет мечева Портланд постигао 602 поена, док је Денвер био на 599. 

Портланд Трејлблејзерси преузели су вођство у другој четвртини, а у трећој су имали 14 поена предности, али су Нагетси смањили вођство на три поена минуса пред улазак у последњу четвртину.

Ту је утакмица преломљена, а уз Јокића одлични су били, рекосмо, Мајкл Портер Јуниор и Џамајкл Грин са 22 поена и девет скокова.

Код Портланда Демијан Лилард није био на уобичајеном нивоу, постигао је „само" 28 поена уз 13 асистенција.

Лилард је постао четврти играч у НБА историји са 200 поена и 60 асистенција у плеј-оф серији, придруживши се Леброну Џејмсу, Џерију Весту и Оскару Робертсону. Он је једини, додуше, коме је то пошло за руком у шест утакмица. Поставио је и НБА рекорд по броју тројки (35) постигнутих у једној плеј-оф серији.

Он сам није могао бити превише задовољан после дуела.

„Нисмо урадили неопходно да победимо. Морамо да наставимо да радимо, да се боримо и да се вратимо овде. Честитамо им на победи, нама предстоји да се вратимо раду", рекао је Лилард.

Јусуф Нуркић је имао проблема током читаве серије са Јокићем, а то је манифестовано најчешће у томе што је, због фаулова, морао да напушта мечеве. Овога пута се пазио, није направио фаул у првом делу, али је са четири брза фаула у наставку поново морао на клупу. 

Наредни противник Денвера биће Финикс Санси, који су елиминисали шампионе Лос Анђелес Лејкерсе.

недеља, 01. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару