Читај ми!

Нема више непоражених у АБА лиги, Мега срушила Будућност

Кошаркаши Меге савладали су на Новом Београду до данас непоражену Будућност из Подгорице резултатом 78:72, у дерби мечу 11. кола АБА лиге. У другој вечерашњој утакмици тим Морнара надиграо је ФМП са 84:74 после резултатског преокрета у финишу меча.

Велику предност коју је остварила у првој деоници (27:18), екипа тренера Јовановића сачувала је уз пуно потешкоћа, поготово у другом полувремену.

Ипак, још једна сјајна партија Филипа Патрушева и добра рола Луке Церовине у врло битним моментима кризе у игри београдског тима, решили су сусрет у којем је тим Игора Мијовића доживео први неуспех у АБА лиги ове сезоне.

Битан моменат било је и рано искључење центра гостују Вилија Рида, који је ударио Петрушева руком у груди и сасвим заслужено био послат у свлачионицу.

На крају Петрушев дабл-дабл од 23 поена и 13 скокова (индекс 36), а Церовина 10 поена, од чега је шест дошло после изузетно битних убачених тројки.

Код гостију најефикаснији су били Американци - Мелвин Еџим 22, Џастин Кобс 12.

Мега сада има скор 8-3, а Будућност је на 7-1.

У другом вечерашњем мечу кошаркаши Морнара надиграли су тим ФМП-а са 84:74 у самомј завршници после велике борбе.

Кошаркаши ФМП-а су добро ушли у меч на гостивању и чак су добили прву четвртину са два коша предности али су домаћини успели да анукирају ту предност у другој, па се на одмор отишло са нерешеним резултатом 41:41.

У наставку се поновила слична ситуација али кошаркаши Морнара средином четвртог дела серијом кошева преокренули резултат и дошли до двоципрене предноси коју су сачували до краја меча за коначних 84:74.

После ове победе Морнар је тренутно трећи са 18 бодова колико има и четвртопласирана Игокеа, а ФМП је једанаести са 12. бодова.  

Други дерби меч који су у оквиру 11. рунде у Београду требали да одиграју Црвена звезда и Цедевита Олимпија одложен је због појаве коронавируса у редовима црвено-белих.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије