Атаман предвиђа завршетак Евролиге у једној држави, и Србија је опција

Тренер турског Анадолу Ефеса, Ергин Атаман, верује да ће се Евролига наставити у догледно време и открива да се размишља о завршетку такмичења у једној држави, могуће чак и у Србији.

Човек који са клупе предводи лидера прекинуте Евролиге, не очекује наставак сезоне пре маја, што је рекао за турски ”А спор”.

"Мислим да наставка неће бити до краја маја. Са друге стране, у јулу и августу ће бити веома тешко за играње. Ми у Евролиги имамо тимове из десет земаља, а свака од њих има има своје мере против ширења вируса. Не верујем да ће се границе отворити ускоро. Сви ће и даље желети себе да заштите”, каже Атаман.

Он је том приликом открио да постоје размишљања око лиге да би она могла да се заврши у једној држави.

"Разматра се играње у једној држави, која у том тренутку буде имала најмање проблема и заражених. Из ове перспективе и гледајући ситуацију у земљама попут Хрватске, Чешке, Словачке, Грчке и Србије, чини се да би у њима већ у мају могло да буде безбедно“, сматра турски стручњак и потом појашњава како би то све могло да изгледа у пракси:

”Тимови би добили специјалне дозволе за летење, а цело особље би морало да буде безбедно. Сви учесници би били смештени у једном или два хотела, а утакмице би се, разуме се, играле без присуства публике. Наравно, уз телевизијски пренос који би могао да се гледа у целом свету”, закључио је Атаман.

Подсетимо, сезона у Евролиги прекинута је 12. марта уочи 29. кола, а Ефес је био први на табели са скором 24-4.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи