Звезда славила победу у „вечитом“ дербију, Берон јунак победе

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у "вечитом" дербију екипу Партизана са 92:86 у мечу 18. кола Аба лиге.

Црвена звезда уписала је важну победу над Партизаном, како због значаја "вечитог" дербија, тако и због што бољег пласмана на табели Аба лиге.

Веома занимљив био је други дерби ове сезоне, а први ове године. У дворани "Александар Николић" било је доста неизвесности и преокрета, а ко ће победити решиле су нијансе.

Звезда је добро отворила меч и стекла предност, да би потом уследила серија Партизана. Звезда је појачала крајем прве и почетком друге четвртине и у одбрани и у нападу. Изабраници Драгана Шакоте су стекли највећих 13 поена предности и чинило се да имају потпуну контролу меча.

Уследио је потом период игре у којем је Партизан био знатно бољи. Црно-бели су до краја полувремена дефицит смањили на само два поена, да би потом, на бази чврсте одбране и доброг протока лопте и шутева погођених у нападу, стекли максималних шест поена предности.

Последња четвртина била је и најнеизвеснија. Гледала се права резултатска клацкалица, екипе су се смењивале у вођству, а сваки моменат је био битан.

Рано испуњен бонус, обе екипе је стављао на линију за слободна бацања, а у таквом односу снага боље се снашла Црвена звезда (27/28 слободна бацања, наспрам Партизанових 21/29).

На крилима Билија Берона, који је погађао из игре, са линије пенала, скакао и изборио неколико поседа за своју екипу, црвено-бели су стекли четири поена предности и то одбранили до краја сусрета. 

Берон је понео епитет играча меча постигавши 26 поена, а помоћ је имао у 12 поена Лазића и 11 Давидовца. Занимљиво је да се свих 12 кошаркаша Звезде уписало на листу стрелаца.

Најефикаснији у редовима Партизана били су Гордић са 14 и Пејџ и Јарамаз са по 13 поена.

Црвена звезда уписала је 12. победу у 18 утакмица и налази се на трећој позицији, док је Партизан поражен четврти пут и пао је на друго место на табели, са истим учинком победа и пораза као и Будућност, али са лошијом кош-разликом од подгоричке Будућности. 

Овако је протекао меч:

20.03 – Крај меча, Црвена звезда је савладала Партизан са 92:86.

19.27 – Након три одигране четвртине резултат је 67:66 у корист Црвене звезде. Партизан је већим делом трећег дела меча контролисао игру и резултат. Црно-бели су максимално користили Звездину лошу одбрану, поготово Оџа, и добром игром у оба правца стекли шест поена предности. На крилима енергичног Берона, Звезда успева да се врати, изједначи, а потом и поново поведе.

19.03 – Почела је трећа четвртина...

18.48 – Крај првог полувремена, након 20 минута Звезда води са 44:42. Тим Драгана Шакоте одлично је ушао у другу четвртину и стекао, за овакву утакмицу великих, 13 разлике. Ипак, Партизан улази у нападачки добар ритам и релативно лако дефицит смањује на само два поена. Били Берон и Владимир Штимац су најбољи стрелци Звезде са 13 и шест поена, док су у Партизану то Гордић са 12 и Пејџ са осам поена.

18.22 – Завршена је прва четвртина, Звезда води са 25:23. Црвено-бели су боље отворили меч, повели са 7:3, али је потом уследила серија Партизана 7:0. Обе екипе рано су испуниле бонус, па се до краја четвртине гледало доста слободних бацања.

18.00 – Почео је меч у дворани "Александар Николић"

17.40 – У току је загревање играча оба тима. На терену су и судије Радовић, Јурас и Николић...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару