Како је једна патика обрушила лавину на "Најки"

Млади амерички кошаркаш Зајон Вилијамсон доживео је током седмице незгоду која је могла да проузрокује озбиљнију повреду. Вилијамсон је у дуелу свог Дјука са Северном Каролином повредио колено у првом минуту сусрета на крајње бизаран начин - пукла му је патика.

Један од најперспективнијих играча у НЦАА лиги, за којег се очекује да ће бити први пик на предстојећем драфту, приликом једног дриблинга покушао је да промени правац, али му се лева патика распала и завршио је на паркету.

Модел компаније "Најки" ПГ 2.5, иначе персонализован за звезду Оклахома Сити Тандера Пола Џорџа, није могао да издржи Зајонову силу (201цм и 130 кг), али је он имао среће.

На крају, установљено му је благо истегнуће лигамената колена због којег ће пропустити неко време, а многи аналитичари и амерички медији саветују му да пропусти остатак колеџ сезоне како би се потпуно опоравио пред наступ у најјачој лиги света.

У међувремену, огласио се и "Најки" који је навео да ће истражити овај несвакидашњи инцидент.

"Забринути смо и желимо Зајону брз опоравак. Квалитет наших производа је од изузетне важности. Иако је ово изолован случај, радимо на утврђивању проблема", саопштили су из "Најкија".

Реаговао је и сам Џорџ који не сумња у квалитет производа.

"Разговарао сам са људима из 'Најкија'. Моја патика је успешна патика, не само на колеџима, већ и у НБА", казао је Џорџ.

Пуцање патике прави је пример како један догађај може да покрене "лавину" других, па су тако челници НБА лиге, после свега, послали захтев Националној кошаркашкој асоцијацији да спусти границу за играче који могу да изађу драфт на 18 година, како таленти попут Вилијамсона не би ризиковали повреде пред сениорску каријеру.

Такође, члан Јута Џеза Донован Мичел апеловао је да млади играчи морају да имају финансијску сигурност и буду плаћени јер НЦАА годишње приходује огромне количине новца.

Срећом, тај догађај није изазвао повреду перспективног кошаркаша, али јесте нешто друго на финансијском и пословном плану - велики проблем за "Најки".

Одавно се није догодио већи удар на америчког гиганта спортске опреме чије су акције у једном тренутку биле у паду 1,7 одсто, да би у четвртак дан био завршен падом од 1,1 процената.

То значи да је један од најпознатијих брендова у року од 48 сати изгубио чак 1,1 милијарду долара.

"Најки" је 2017. потписао спонзорски уговор са НБА лигом и званични је произвођач дресова, а сарадња са универзитетом Дјук траје од 1992. и тренутно је у четвртој години 12-годишњег уговора.

Ситуацију су покушали да искористе и друге компаније, па је тако "Пума" на званичном "Твитер" профилу објавила да се овако нешто не би догодио у њиховој обући.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару