Читај ми!

Јувентус у Лисабону заокружио ужасну сезону у Лиги шампиона, Меси и Мбапе режирали голеаду у Паризу

Фудбалери Јувентуса изгубили су шансе да наставе такмичење у Лиги шампиона после групне фазе такмичења, пошто су у мечу петог кола Групе Х поражени у Лисабону од Бенфике 4:3. Права голеада виђена је у Паризу, где су "свеци" са 7:2 савладали Макаби из Хаифе.

Четврти пораз у пет одиграних утакмица у Лиги шампиона доживео је Јувентудс у Лисабону (4:3), чиме је екипа Максимилијана Алегрија изгубила шансе да настави такмичење у елити.

Бенфика је доминирала на "Лужу", у једном тренутку имала велику предност од 4:1, Стара дам у финишу меча успела само да ублажи пораз.

"Орлови" су већ у 17. минуту повели преко Антонија Силве, да би у 21, после велике гужве и интервенције ВАР-а, признат гол Јувентусу у којем је учествовао Душан Влаховић.

Српски нападач био је у прилици да савлада голмана Бенфике, али је на крају гол приписан Кину, који је убацио у мрежу са гол-линије.

Већ до полувремена домаћи тим стекао је велику предност и то преко Жоаа Марија са беле тачке у 28. минуту, као и Рафе Силве у 35.

Рафа Силва је био најбољи појединац на мечу, а своју игру крунисао је другим голом у 50. минуту, а на семафору је стајало великих 4:1 за Бенфику.

Влаховић и Костић су у 70. минуту завршили меч, уместо њих су ушли Суле и Илинг, а управо је млади Енглез био иницијатор умало преокрета Старе даме.

Прво је Милик смањио на 4:2, а онда Мекени донео само гол заостатка Јувентусу.

Имао је торински тим до краја меча две шансе да дође до изједначења, али промене резултата није било - 3:2.

Јувентус је тако остао на трећем месту на табели Групе Х са 3 освојена бода, колико има и Макаби из Хаифе, па ће црно-бели у псоледњем колу морати до доброг резултата против ПСЖ-а уколико желе да такмичење наставе у Лиги Европе.

А да Алегријевим момцима задатак неће бити нимало лак показали су "свеци" против Макабија, а ривала су из париза испратили са седам голова у мрежи.

Истина, играчи Макабија приказали су храбру игру и успели два пута да савладају Донаруму, али више од часног пораза нису могли.

Меси и Мбапе постигли су по два поготка за Парижане, Нејмар један, као и Солер, док је последњи погодак био заправо аутогол Голдберга.

Двоструки стрелац за израелски тим био је Абдулаје Сек.

ПСЖ и Банфика имају по 11 освојених бодова, па ће мечеви последњег кола одлучити ко ће у даље такмичење са првог места у групи.

А у последњем колу ће Бенфика гостовати у Хаифи, док Јувентус у Торину чека екипу ПСЖ-а.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару