Читај ми!

Звезда промашила све у регуларном току сусрета, на крају прошла после пенала

Црвена звезда је након пенал серије савладала Раднички са 3:2, у регуларном току било је 0:0. Црвено-бели су тако обезбедили пласман у четвртфинале Купа Србије.

Звезда је играла, опседала гол противника стварала шансе шутирала, али голман Дујмовић је успео све да одбрани у регуларном делу сусрета. С друге стране Раднички је дошао да се брани и одбранио се, тако је изборио пенале. После пенал серије боља је била Звезда. Борјан је био јунак, одбранио је четири пенала, с друге стране његови саиграчи нису били прецизни, ипак на крају Канга је успео у шестој серији да стави тачку на овај меч.

Црвена звезда је запретила од самог старта утакмице, већу првом минуту у шанси је био Охи, али је на голу непрелазан био Филип Дујмовић. Црвено-бели су наставили да стварају шансе. Константно се играло пред голом гостију, али је изостала реализација.

Гол је "висио" у ваздуху, али тако није мислио голман Радничког из Ниша. Наставио је да скупља све лопте које су ишле ка његово мрежи. Своје шансе поред Охија, редом су пропуштали Бен, Иванић, Срнић, Панков...

Највећу прилику да поведе Звезда је имала у 32. минуту. Бен се одлично изборио за позицију у казненом простору, са леђа га је повукао Млађовић и судија је показао на белу тачку. Међутим, ударац Канге одбранио је Филип Дујмовић.

Наставила је Звезда да ствара шансе, још неколико стопостотних прилика, али је сјајни голман Дујмовић изашао као победник.

Иста слика и у наставку, наставила је Звезда да игра пред голом Радничког. Уместо Охија и Бена ушли су Катаи и Павков, чиме је појачан притисак на одбрану гостију.

Раднички је чекао своју шансу из контранапада и дочекао је у 62. минуту. После брз контре Јовановић се нашао пред голом црвено-белих, али су га Драговић и Борјан спречили да постигне погодак.

Фалко је такође унео додатну свежину у игри црвено-белих, али ни он није успео да се упише у листу стрелаца.

У 74. миуту Звезда је пропустила још једну прилику. Слободан ударац са ивице шеснаестерца извео је Катаи. Гађао је леви угао, голман Дујмовић је закачио лопту, она се потом одбија од стативе, тако је пропала и ова прилика.

Опсада гола Радничког је настављена, али Звезда није успела да реализује своје шансе.

Звезда је имала укупно 19 шутева у оквир гола и три ван, с друге стране Раднички је има о само један покушај.

На крају пенали су одлучили четвртфиналисту купа. Први покушај Радничког, Борјан је одбранио. Предност Звезди донео је Катаи. Поново је Борјан успео да заустави ударац. Потом је и Звезда промашила, тачније Родић је погодио стативу.

Из трећег покушаја Раднички је погодио, стрелац је био Арсић. Затим је за црвено-беле сигуран био Иванић. Поново је сјајан на голу Борјан, брани и покушај Живојиновића.

Прилику да стави тачку на ову серију пропустио је Панков, Тачније голман Дујмовић је одбранио његов покушај.

Изједначење Радничком донео је Штулић у петој серији. Прилику да оконча пенал серију пропустио је и Павков, његов покушај одбио се од пречку у поље. Потом Борјан брани и ударац Митровића.

На крају Канга је исправио своју грешку из регуларног дела сусрета, када је Дујмовић одбранио његов покушај, овог пута играч Звезде је био сигуран и донео је црвено-белима пласман у четвртфинале Купа Србије.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи