Лоше вече за Србију, Чиле славио у Грацу

Фудбалска репрезентација Србије поражена је од селекције Чилеа у Грацу резултатом 1:0, у првом припремном мечу пред Мундијал у Русији. Крстајић пробао 18 играча, а Чилеанци су били опаснији ривал. Наредну проверу "орлови" ће имати против Боливије 9. јуна.

Није било толико лоше али мора много боље! Овако би у најкраћем могао да се опише наступ српског тима против подмлађеног и звезда лишеног Чилеа.

Иако су на почетку имали више лопте у свом поседу, изабраници Младена Крстајића су тешко долазили до шанси. Најагилнији по том питању био је фудбалер Црвене звезде Немања Радоњић, који је по левој страни једини у првом делу задавао проблеме играчима „Ла Рохе".

Друго полувреме донело је знатно бољу и офанзивнију игру српског тима. Радоњић, Костић и Сергеј Милинковић-Савић су покушавали, потом је и Јовић добио шансу у нападу, али гола није било.

И када се чинило да ће меч у Грацу бити завршен без голова, Марипан се најбоље сналази у шеснаестерцу Стојковића, и након продужене акције након корнера главом доноси предност и испоставиће се победу свом тиму.

Србија ће наредни меч и генералну пробу пред Мундијал имати 9. јуна против Боливије.

Ток меча: 

21.52 - КРАЈ, Србија је поражена од селекције Чилеа са 1:0. 

21.45 - ГООООЛ, Чиле води 1:0! Стрелац је у 88. минуту био Марипан, који се најбоље снашао након центаршута са леве стране и главом са само неколико метара удаљености савладао Стојковића.

21.40 – Веома опасно било је по гол Чилеа, али у неколико наврата ни Милинковић-Савић, нити Костић нису успели да савладају голмана Чилеа.

21.37 - Измена: Капитена Коларава мења фудбалер Црвене звезде Милан Родић.

21.31 - Велика шанса и невероватан промашај фудбалера Чилеа! Одлично је Фернандес прошао по десном боку, стуштио се ка голу Србије и правовремено упослио Енрикеса, који је успео да са три метра промаши празан гол! Пуно среће за изабранике Крстајића овом приликом... 

21.23 - У 65. минуту велика, најбоља прилика на мечу за селекцију Чилеа, сјајну акцију из три потеза завршио је волејом Валдес, али Стојковић крајњим напором избацује лопту у корнер! 

21.22 - Нове измене у редовима Србије: Костић мења одличног Радоњића, док је Тадић у игру ушао уместо Живковића.

21.09 – Најбоља прилика за репрезентацију Србије у 53. минуту, поново главни актер био је Радоњић. Милинковић-Савић додао је до Митровића, нападач продужио акцију до Радоњића, који нешто изван шеснаестерца противника шутира поред гола.

21.04 - Било је опасно по гол наше репрезентације у 46. минуту, шутирао је Сагал, али одлично интервенисао Стојковић.

21.02 - Настављен је меч, уз две измене у репрезентацији Србије. Уместо Миливојевића, Матић је на терену, док је Љајића заменио Милинковић-Савић.

20.46 - На полувреме се одлази без постигнутих голова - Србија 0, Чиле 0. 

20.39 - Поново Србија прети по левој страни, овога пута у продору после дуплог паса био је Коларов, али завршни ударац није био довољно добар. 

20.25 - Велика шанса за Чиле, лоша реакција српске одбране али Сагал са 12-13 метара волеј ударцем лопту шаље преко гола. Пуно среће за "орлове"... 

20.18 - Најбољи напад за Србију - Радоњић сјајно по левој страни протура лопту кроз ноге ривалу а потом са ивице шеснаестерца шутира десном ногом прилично добро, али Аријас успева да лопту избаци у корнер. 

20.10 - Након десет минута игре Чиленаци су нешто конкретнији, у два наврата су имали полуприлике пред голом Стојковића. Живковић је био на другој страни био најконкретнији, али је Аријас био спреман за правовремено истрчавање.

20.00 - Утакмица је управо почела... 

19.30 - "Орлови" и "Ла Роха" ће наступити у следећим саставима:

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару