Читај ми!

Сребро за Жељка Димитријевића у Токију

Српски параатлетичар Жељко Димитријевић освојио је сребрно одличје на Параолимпијским играма у Токију, пошто је заузео друго место бацивши чуњ 35,29 метара, што је његов најбољи резултат у каријери.

Димитријевић је био одличан у свих шест серија, али није успео да надмаши резултат Руса Мусе Тајмазова, који је у првој серији остварио светски рекорд бацивши 35,42 метра.

Тајмазов је тако оборио Димитријевићев светски рекорд, а занимљиво је да је српски такмичар чак три пута у Токију бацао боље од претходног личног светског рекорда (34,71 м).

Димитријевић је тако освојио трећу медаљу за Србију на Параолимпијским играма у Токију, после злата Драгана Ристића и бронзе стонотенисерки.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је српском параатлетичару освајање сребрне медаље.

"Трећа медаља за Србију! Наш маестрални Жељко Димитријевић је параолимпијски вицешампион! Честитке, Жељко, на наставку низа највећих спортских успеха! Хвала ти што си нас поново све обрадовао и доказао да си синоним успеха светске параатлетике, један од највећих! Честитке и твом стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије! Идемо даље", налази се у честитки министра Удовичића.

петак, 06. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару