Речено – учињено: Олимпијски комитет одложио избор председника

Олимпијски комитет Србије је одложио Изборну скупштину због недостатка кворума.

На Скупштини је било присутно само 14 делегата од 65, а за кворум је недостајало још 19 делегата.

Одлазећи председик ОКС-а Владе Дивац истакао је да ће се формирати комисија на челу са генералним секретаром ОКС Ђорђом Вишацким, како би се испитали узроци проблема и нашло решење.

"У блокади смо. У наредном периоду ћемо дати предлог како да дође до деблокирања", рекао је Дивац, а потом наставио:

"Нема ничег доброг у овоме. Не знам зашто се ово десило, то је питање за оне који се нису појавили данас. Да се ово дешава једном био бих изненађен, али пошто се ово дешава у свим слојевима нашег друштва, нисам изненађен – то је саставни део наших живота".

Одлагање је уследило после иницијативе Фудбалског савеза Србије да се Статут ОКС измени како би више кандидата испуњавало захтев за новог председника.

Једини кандидат који је испуњавао тренутне услове био је председник Џудо савеза Иван Тодоров.

Он је истакао да ће у наредних десет дана одлучити да ли ће одустати од кандидатуре за првог човека Олимпијског комитета Србије.

"Размислићу и рећи за десет дана. Нисам ни очекивао да данас неће бити Скупштине", рекао је Тодоров.

Извршни одбор ОКС је 15. новембра усвојио коначне листе кандидата за све функције. За избор новог председника је потребна већина од укупно 65 делегата или више од 50 одсто од потенцијална 33 делегата.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи