Читај ми!

Перић Ранковићева у финалу, Нада Матић и Митар Паликућа боре се за бронзу

Српска стонотенисерка Борислава Перић Ранковић пласирала се у финале Параолимпијских игара у Рио де Жанеиру у класи четири, пошто је победила Британку Су Гилрој са 3:0 (13:11, 11:4, 11:5). Српски стрелци без медаља.

Перић Ранковићева ће у финалу играти против Кинескиње Мијао Чанг, која је победила српску такмичарку Наду Матић са 3:0 (11:4, 11:8, 11:3).

Нада Матић ће за бронзу играти против Су Гилрој.

Финале је на програму у понедељак од 16.45, а меч за треће место игра се у исто време.

Борислава Перић Ранковић је до сада освојила две сребрне олимпијске медаље, у Пекингу 2008. и Лондону четири године касније.

Такође, у понедељак од 15 часова српски стонотенисер Митар Паликућа играће у класи пет за бронзану медаљу против Норвежанина Томија Урхауга.

Српски стрелци без медаља

Српски стрелац Растко Јокић заузео је пето место на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру у дисциплини 25 метара малокалибарски пиштољ у категорији П3-СХ2, док је Живко Папаз био осми.

У полуфиналном делу такмичења, у коме осморица финалиста гађају по 25 метака, а сваки хитац 10,2 и бољи доноси бод, Јокић је освојио седам бодова, а Папаз три. Да је погодио само један "унутрашњи центар" више, Јокић би распуцавао за улазак у меч за бронзу.

Злато је припало Кинезу Синг Хуангу, сребро Швеђанину Јоакиму Норбергу, а бронзу је освојио Корејац Ју Хи Ли.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи