Čuli ste za pragnje, a znate li šta je „hamburek“

Gurmanski specijalitet „hamburek“ u Boru je očarao ljubitelje dobrog zalogaja, a nastao je spajanjem običnog bureka i hamburgera čime se osim sjajnog ukusa, dobija izuzetna kalorijska vrednost.

Preduzimljivi Borski pekari napravili su svojevrstan spoj Istoka i Zapada u svom malom gradu. Građani iz cele Timočke krajine svraćaju u Bor da probaju najnoviju vrstu brze hrane.

Ovih dana, kažu u Timočkoj krajini, svi putevi vode u Bor na energetski specijalitet hamburek. Kažu, burek je burek, ali je hamburek specijalitet.

„Pljeskavica ide obično u lepinji, ali mi Borani volimo u bureku“,

Hamburek u Boru postoji već nekoliko godina unazad, a mnogi su tek sada čuli za njega.

Možda neko u prvi mah očekuje čudo neviđeno, ali kao i u životu sve velike stvari su uglavnom jednostavne.

„Znate kako, to je burek sa sirom ili sa mesom, četvrtina, i unutra ide pljeskavica sa različitim prilozima. Neko voli, neko ne voli, to je već stvar ukusa“, kaže Aneta Mladenović radnica u pekari.

„Burek i dan danas ima svoju cenu, pljeskavica ima, pa jedno u drugo, to mu dođe ta cena sa prilogom. Mušterije koje koriste hamburek su uglavnom mladi ljudi i to najčešće noću, a u poslednje vreme to je, bogami, postalo masovno“, navodi Branislav Ilić vlasnik radnje.

Gurmansko čudo iz Bora, kažu, nastalo je mnogo pre pandemije koronavirusa, kada se omladina vraćala iz noćnog provoda. Tada je neko naručio burek i pljeskavicu i sve ostalo od priloga. Tako je počelo, a i danas traje, samo što nema noćnog provoda.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. април 2025.
22° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом