Читај ми!

Naručili vino od 18 dolara, greškom dobili „Muton-Rotšild“ vredan 2.000 dolara

Mladom paru koji je u njujorškom restoranu „Baltazar“ naručio vino „pino noar“ od 18 dolara greškom je serviran šato „Muton-Rotšild 1989“ koje košta 2.000 dolara.

Osoblje restorana sipalo je dve flaše vine u identične dekantere, ali je onaj u koji je sipano „Muton-Rotšild 1989“ greškom odneseno stolu za kojim je sedeo par, kaže vlasnik Kit Maknali.

Sa druge strane sale, četiri biznismena sa Volstrita naručila su za drugim stolom "Bordeaux First Growth" (najskuplje vino u restoranu sa cenom od 2.000 dolara), ali im je serviran „pino“ od 18 dolara.

Nijedna od mušterija isprva nije primetila grešku, kaže Maknali, dodajući da su četiri biznismena menadžeru restorana te večeri čak pohvalila čistoću vina.

Menadžer „Baltazara“ je ubrzo uvideo grešku i odlučio da prizna mušterijama, iako su i jedni i drugi uživali u vinu koje im je servirano.

Iako je jedan od biznismena rekao da mu vino ne deluje kao „muton“, menadžer kaže da su bili zadovoljni posluženim.

Što se para tiče, menadžer je istakao da su bili presrećni zbog greške, kao da su otišli u banku koja je napravila grešku njima u prilog.

„Problem je u tome što sam ja bio u minusu 2.000 dolara, a ne banka“, kaže Maknali, dodajući da je prema politici restorana bilo nezamislivo da im sa stola odnese vino koje im je posluženo.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. април 2025.
8° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом