среда, 13.05.2020, 09:55 -> 10:41
Извор: РТС, foxnews
Kraljevski doručak sada svi mogu da pripreme – princ Čarls objavio recept
Princ Čarls je na društvenim mrežama otkrio recept za svoj omiljeni doručak - pečena jaja sa britanskim sirom.
U nedelju ujutro, na zvaničnom profilu na društvenim mrežama Klarens hausa – koji zvanično pripada princu Čarlsu i njegovoj supruzi Kamili, vojovtkinji od Kornvala – objavljen je recept za „pečena jaja sa britanskim sirom" – omiljeni doručak princa Čarlsa.
I na profilu na Instagramu i na Tviteru Klarens hausa princ Čars je sebe nazvao „ponosnim šampionom domaćeg britanskog sira", jer je povod za objavljivanje recepta za omiljeni jutarnji obrok bio onlajn festival posvećen britanskom siru, čiji proizvođači su naročito bili pogođeni pandemijom koronavirusa.
„Jedna od stvari koja nam nesumnjivo donosi veliko zadovoljstvo jeste dobra hrana. Stoga je veoma zabrinjavajuće što je zbog pandemije u riziku jedna od najlepših radosti u životu – britanski sir“, poručio je Čarls.
Za omiljeni doručak potrebne su dve vrste britanskog sira – mekani i tvrdi – pavlaka, jaja, spanać, čeri paradajz i sveži bosiljak.
Maslacem namazanu tepsiju treba obložiti listovima spanaća, a u sredini ostaviti mali krug. Zatim dodati čeri paradajz nasečen na četvrtine i oko njega posuti meki sir. Dodati bosiljak, posoliti i pobiberiti.
U sredini posude razbiti dva jaja, preliti ga pavlakom, i preko narendati sir. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni osam do deset minuta i doručak je spreman.
Prijatno!
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар