Читај ми!

Nova serija „Advokado“ na RTS-u, upoznajte Branu i Belog

Od 15. novembra, radnim danima u 20 sati na Prvom programu RTS, premijerno će se emitovati nova serija "Advokado". Nastala prema scenariju Nikole Pejakovića, autora čiji su tekstovi bili osnova za nastanak TV serije "Meso" i "Kosti". Reditelji serije su Saša Hajduković i Nikola Pejaković.

Serija "Advokado", nastala je u produkciji Radio televizije Srbije i "Bosonoga" produkcije. Serija prati zgode i nezgode glavnog junaka Brane kome verni saputnik Beli pomaže da svakodnevno upada u nove probleme. Koliko su odnosi između junaka tipični za balkansko podneblje.

„Ništa u ovoj seriji nije apsolutno tipično, nije realizam, ali čitava ta Branina situacija u kojoj živi sa majkom, tetkom i babom, životu ga uči njegov nesposobni prijatelj Beli, pa se može nazvati tipičnim", istakao je reditelj Saša Hajduković.

Lik Brane glumi Ljubomir Bandović, a Belog Nikola Kolja Pejaković.

„Brana je advokat koji je nezadovoljan sa svojim poslom i svojim životom i misli da ako promeni posao može da promeni i život. U promeni karijere mu stalno suflira i pomaže njegov prijatelj Beli koji se ne bavi ničim, a tu su i majka, tetka i baka. Njegovu protivnicu na sudu tumači Branka Katić", istakao je reditelj.

Uloge u seriji tumače glumci Ljuba Bandović, Nikola Pejaković, Branka Katić, Mira Banjac, Jasna Đuričić, Mirjana Karanović, Sergej Trifunović, Vojin Ćetković, Boris Milivojević, Bojan Dimitrijević...

„Serija je snimana u kući u Banjaluci, gde je bila baza, čestitam rođendan Miri Banjac i to je jedna od najlepših saradnji koje sam imao u životu. Predivno iskustvo i čast mi je đto sam imao priliku da radim sa njom", istakao je Saša Hajduković.

A kako je Brana postao Advokado?

„Odmah u prvoj epizodi on postaje advokado, a to je nepravilan izraz za advokata. Izraz je tipičan za njegov karakter i našu seriju", zaključio je reditelj Saša Hajduković.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи