U kuhinji nema pravila, kulinarstvo je umetnost iz prirode

Na domaćim televizijskim kanalima trenutno se prikazuje više od 20 kulinarskih emisija. Psiholozi imaju jednostavno objašnjenje - kada je reč o hrani, nema nezainteresovanih. Emisija je mnogo, ali o jednoj se priča, komentariše, a njena junakinja je Katarina Petrović Lazarević.

Moderni kulinari su istovremeno i vodiči kroz egzotične zemlje i kulture, diskretni nutricionisti i ljudi koji uvek isporučuju - srećan kraj ili kulinarskim rečnikom - gastronomadi. 

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Katarina Petrović Lazarević približila nam je novu sezonom kulinarskih emisija Gastronomad, koje se emituju od 21. jula 2020. godine na RTS-u.

Katarinina baka je Slovakinja, a one su poznate kao dobre domaćice i kuvarice, pa se postavljlja pitanje da li je neke recepte naučila još kao mala. No, poznata kulinarka tvrdi da u kuhinji nema pravila, već da je kulinarstvo umetnost iz prirode.

„Kuvam od kako znam za sebe zato što me to zanimalo, to je bilo neko moje izražavanje kreativnosti, neka moja energija i karakter. Biti gastronomad je velika titula zato što to podrazumeva određene vrline. Moraš da budeš radoznao, moraš da budeš inspirativan, da poznaješ etnologiju, kulturu. Da želiš da upoznaješ i da budeš hrabar da probaš sve i svašta. Mislim da me ova titula čekala godinama. Čudni su putevi gospodnji, pa sam se tako i ja našla ovde“, istakla je Katarina Petrović Lazarević.

Takođe je dodala da Srbija ima puno neispričanih priča koje jedva čekaju da budu ispričane, ima toliko gurmanluka koji jedva čekaju da budu spremljeni i pojedeni.

„Sigurna sam da će u novoj sezoni Gastronomada, desetoj po redu, gledaoci da uživaju, trudiću se da ne izneverim poverenje, da ga pridobijem još više, jer je to za mene jedan veliki izazov“, zaključila je Katarina Petrović Lazarević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. април 2025.
19° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом