Читај ми!

Рекордне новчане казне због необузданог понашања у авиону

Две путнице у авионима америчке авио-компаније, оптужене за „необуздано понашање“, добиле су највеће казне које је до сада изрекла америчка Управа за ваздушни саобраћај ФАА.

Од јануара 2021. године, када је Федерална управа за ваздухопловство (ФАА) увела политику нулте толеранције, агенција је предложила казне од око седам милиона долара за путнике који се непримерено понашају. Две нове казне изречене у петак биле су највише до сада.

ФАА је предложила казну од 81.950 долара за путницу „Американ ерлајнса“ која је у јулу летела из Даласа за Шарлот у Северној Каролини, зато што је „претила да ће повредити стјуардесу која јој је понудила помоћ након што је пала у пролазу између седишта. Жена је потом гурнула стјуардесу у страну и покушала да отвори врата пилотске кабине“.

Како стоји у образложењу: „Две стјуардесе су покушале да обуздају путницу, али је она више пута ударила једну од стјуардеса у главу. Након што је била савладана и везана лисицама, пљувала је на посаду, ударала главом, гризла и покушавала да шутира посаду и друге путнике“.

Агенција је такође предложила казну од 77.272 долара за путницу „Делта ерлајнса“ која је на лету из Лас Вегаса за Атланту покушала да загрли и пољуби путника који је седео поред ње. „Шетала је до предњег дела авиона и покушала да изађе током лета. Одбила да се врати на своје место и више пута угризла другог путника.“

Ваздухопловне власти су наметнула нулту толеранцију, посебно када је број инцидената ескалирао у време напада на амерички Капитол 6. јануара 2021. Број инцидената се посебно увећао након што је од фебруара 2021. администрација Џозефа Бајдена због пандемије наметнула обавезу ношења маски у авионима и на аеродромима.

Како је саопштила ФАА, од јануара 2021. забележен је рекорд од 7.060 пријављених инцидената које су изазвали путници, од којих је 70 одсто укључивало кршење правила ношења маски, али да је стопа опала за 60 одсто од свог максимума из 2021.

Такође, ваздухопловне власти су навеле да је 80 путника који су се непримерено понашали током лета упућено ФБИ-ју на могуће кривично гоњење, с обзиром на то да се сваки инцидент у авиону третира коа кршење федералног закона.

Администрација и Конгрес још увек разматрају могућност да се уведе листа путника којима ће због непримереног понашања бити забрањено путовање авионом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару