Отворена изложба посвећена Лази Ристовском, концерт 9. новембра

Изложба „Иза хоризонта“ је синоћ отворена у „Миксер хаусу“, у сусрет истоименом концерту у част музичару Лазару Ристовском, који ће бити одржан 9. новембра у Центру „Сава“.

Отворена изложба посвећена Лази Ристовском, концерт 9. новембра Отворена изложба посвећена Лази Ристовском, концерт 9. новембра

„Стицајем околности, Лаза и ја смо исто годиште, на неки начин смо ступили на сцену у исто време, ја као млади сарадник емисије 'Вече уз радио', а Лаза као перспективни клавијатуриста, који је свирао у групи 'Безимени', који је са само 17 година, као неко ко се појавио на сцени био заиста комплетан музичар“, рекао је Танјугу музички критичар Петар Јањатовић.

Јањатовић се сећа да је Ристовски јако млад „улетео“ у веома битне саставе као што су „Смак“ и „Бијело дугме“ и додао да је постигао озбиљну каријеру и да је једноставно одрастао у јавности.

„Невероватна је количина плоча у чијем стварању је он учествовао“, рекао је Јањатовић и додао да је био један од оних људи који су увек насмејани.

„Као афирмисани клавијатуриста“, како га се сећа басиста „Ју групе“ Жика Јелић, Ристовски је био музичар који влада оргуљама „Хемонд“, рекао је Јелић Танјугу.

Учинио је много и у време југословенског и у време српског рокенрола, рекао је Јелић.

Поред многих истакнутих музичара југословенске сцене који су присуствовали овој изложби, клавијатуриста Александар Саша Локнер је Танјугу рекао да су Лаки и он једно време возили бицикле од Земунског кеја до Ушћа и да су на том путу сковали план и снимили заједнички албум.

Изложба ће бити отворена до 9. новембра, а посетиоци ће имати прилику да виде 25 фотографија из различитих животних периода овог истакнутог музичара, као и инструменте који су били део сценографије и концерата групе „Смак“ и „Бијело дугме“.

Ауторски, уметнички видео-радови Ивана Грлића прате ову изложбу, а одређене секвенце тих радова ће се наћи у документарном филму Иза хоризонта, посвећене овом уметнику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару